Alp Disiplini 2nci Etap Yarışları Bitti

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini Büyükler ve Gençler 2.Etap Yarışları Kayseri’de tamamlandı.Vali Şerif Yılmaz’ın da izlediği Erciyes Kayak Merkezinde 14 ilden 26’sı bayan toplam 95 sporcunun katılımı ile 3 gün süren yarışlar sonunda büyük bayanlar ve büyük erkeklerde ilk 4’e, genç bayanlar ile genç erkeklerde ise ilk 6’ya giren sporcular, 24 Mart’ta yapılacak Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.
İlk gün slalom, ikinci gün büyük slalom ve son gün ise Süper G müsabakalarının gerçekleştirildiği yarışlar için tüm önlemlerin eksiksiz alındığına dikkat çeken Vali Şerif Yılmaz, “Erciyes Turizm Mastır Planı, Kapadokya ile beraber düşünüldüğünde ilimize ve bölgemize çok büyük katkı sağlayacaktır. Bunun da meyvelerini şimdiden almaya başladık. Gelecek yıllarda daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yaparak Türkiye’de ve dünyada önemli kış turizmi merkezleri arasına gireceğiz” dedi.
Yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara madalyalarını veren Vali Şerif Yılmaz, 72 yaşında kayak sporuna başlayan ve Kayserili en yaşlı kayakçı olan 77 yaşındaki Hasan Mutlu’ya madalyasını verdi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*