Gölcüke teleferikle çıkılacak

Bolu Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz, Türkiye’nin en önemli turistlik mekanlarından biri olan Gölcüke teleferikle çıkılacak dedi.Belediye Başkanı Yılmaz, Türkiye’nin en önemli turistlik mekanlarından biri olan Gölcük’te yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Yılmaz, “Gölcük’e otel yapacağız. Aynı zamanda teleferik hattı kurarak, araç girişini önlemek istiyoruz.” dedi.
Dünyanın en güzel şehrinin Bolu, Bolu’nun da en güzel bölgesinin Gölcük olduğunu söyleyen Yılmaz, “Allah nasip ederse, Gölcük’ü hem Türk hem de yabancı insanların gelip görüp, haz alabilecekleri, mutlulukla ayrılabilecekleri ve tekrar gelmek için can atacakları bir mekan haline getirmeye uğraşıyoruz.” şeklinde konuştu.
Gölcük’ün, yaz kış ziyaretçi çektiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti: “Allah, her yeri güzel yaratmış ama burayı bir başka güzel yaratmış. Onun için hem dünyadan hem de Türkiye’den herkesi tabiatın kalbi olan Bolu’ya, Bolu’nun da kalbi olan Gölcük’e davet ediyoruz. Doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı’nı dünya turizmine açmak istiyoruz. Gölcük Tabiat Parkı’nda, her şeyi doğal malzemelerle yapmaya gayret ediyoruz. Masaları, özel kesilmiş meşe ağaçlarından yaptık. Ziyaretçilerin yaz ve kış ateş yakabilecekleri dinlenme alanları oluşturmaya çalıştık. Parkta doğal olmayan hiçbir şeyi barındırmayacağız. Ziyaretçiler, tabiatın ve havanın hazzını çıkaracaklar. Gölcük’ün üstüne değil, alt kısmındaki ormanda küçük ve modern bir otel yapmayı planlıyoruz. Ayrıca, Gölcük’e teleferikle çıkılmasını sağlayarak, buraya araç gelmesini de engellemek istiyoruz. Bu bütünlük sağlanırsa, birinci kademe olarak teleferik Gölcük’e, ondan sonra Aladağlar’a, en son Kartalkaya’ya doğru gidecek. Bu hattı gelecekte planlamak durumundayız.”

Kaynak: sentezhaber

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*