Yüksekova’da Askeri Kayak Tesisleri Sivillere Açıldı

Yüksekova’da Askeri Kayak Tesisleri Sivillere Açıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeriyeye ait kayak tesisleri sivillerin hizmetine açıldı. Özellikle hafta sonu Yüksekovalı vatandaşlar ile ilçede görev yapan memur, öğretmen ve diğer resmi kurum personeli kayak tesisine büyük ilgi gösteriyor. Gün boyu vatandaşların uğrak mekanı haline gelen tesisin, uzun süre hizmet etmeye devam edeceği belirtildi.

Yüksekova 3. Piyade Tümeni 7. Hudut Alayı’na ait kayak tesisleri, hafta sonları Yüksekovalıların uğrak mekanı haline geldi. Çoluk çocuğunu alan tesise kaymaya geliyor. Erler sivil vatandaşlara da hizmet verirken, özellikle kaymak için gereken kayak takımları için sivillerden ücret alınmadığı görüldü.

Öte yandan, kar düzeltme aracı ile gün boyu pistte oluşan bozulmalar, zarar vermemesi için düzeltilirken, ayrıca tesiste sosyal ortam oluşturularak, dileyenlere içerde odun sobası başında kahve, çay ikramı yapıldı. Yine dışarıda kurulan masalarda vatandaşlara sucuk ekmek hazırlandığı görüldü.

Tesise kaymaya gelen vatandaşlar, teşekkür ederiz bize bu hizmeti sağladıkları için en azından bizde bir tanıma fırsatı buluyoruz. yani ordumuza teşekkür ediyoruz bu hizmeti sağladığı için, ben Yüksekovada öğretmenim yani çok çok güzel bir manzara en azından yüksekovada bizi böyle bir ortamın beklediğini bilmiyorduk. yani insanlar farklı belki anlayabiliyor ama gerçekten çok güzel.

Diğer bir Vatandaş Yüsekovada Böyle bir kayak merkezinin olması gerçekten çok güzel tabi burası askeriyeye ait bu tesisi halka açması ayrı bir güzellik. hem halka askeriyenin bütünleşmesi açısından da güzel bir şey. Tabi eylenmek için vazgeçilmez bir yer özellikle mart ayında batıda şuanda yaz gelmiş kar bitti ama biz burda daha yeni kayağa başlıyoruz inşallah her kesi bekliyoruz.

Diğer bir vatandaş ise şunları ifade etti: “Yüksekova’da bize böyle bir imkan sağladıkları için askere gerçekten teşekkür ediyoruz, yani mutluluğu uzaklarda aramaya gerek yok, bak burnumuzun dibinde, ne güzel Uludağ’a gerek yok, Palandöken’e gerek yok. Böyle evimizin karşısında, burnumuzun dibinde böyle imkanlara sahip olduğumuz için hakikaten çok mutluyuz. Teşekkür ediyoruz imkanları sağlayanlara.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*