Uludağ teleferik hattı yeni yüzüyle hizmete giriyor

Uludağ teleferik hattı yeni yüzüyle hizmete giriyor  :Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Teferrüç İstasyonu’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Teleferiğin çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemde yeni bir tesisimizi açılışa hazırlıyoruz. 1963 yılının 29 Ekim’inde açılan ve yaklaşık 50 yıldır Bursa turizmine hizmet veren teleferiğimiz, yarım asır boyunca Bursalıları ve Bursa’ya gelen misafirleri Uludağ’a ulaştırdı. Ancak o teleferik artık demode oldu. Son dönemde o teleferikle pek çok sıkıntıyla hizmet verdik. 2013 yılında ise o teleferiği söküp yerine modern sistemiyle yeni teleferiğimizi kazandırdık diye konuştu.

Bursa merkezinden Sarıalan’a kadar giden 2 istasyonlu mevcut hattın tamamen yenilendiğini anlatan Başkan Altepe,Mevcut hatta tüm istasyon direkleri değişti ve hat yepyeni ve modern bir hat haline geldi. Yeni sistemle birlikte eskiden zor ve sıkıntılı olan seyahat şartları yerini çağdaş şartlara bıraktı. Yeni sistemle birlikte aerodinamik olan ve özellikle rüzgardan da en az etkilenen araçlar sisteme dahil edildi. Daha önceki araçlar 40 km rüzgar hızında sefere çıkamıyorlar, devre dışı kalıyorlardı. Şimdi ise teleferik 80 km rüzgara kadar çalışabilecek dedi.

Başkan Altepe, seferlerde sıkıntı yaşanmayacağını belirterek, Her 19 saniyede 8’er kişilik kabinlerimiz yola çıkacak. Daha önceki sisteme göre kapasitemiz tam 12 kat artmış oluyor. Eskiden vatandaşlar saatlerce sıra bekleyip teleferiğe binemiyor veya 35 km mesafede karayoluyla bu yolu kat ediyorlardı. Şimdi artık sıra beklemek zorunda kalmayacaklar. Bu modern teleferik istasyonundaki yeni kabinlerle Bursa’nın güzelliklerini seyrederek 12 – 13 dakikada Uludağ’a varmış olacaklar. Vatandaşlarımız panoramik manzaralı yolculukla, seyir zevkiyle Uludağ’a varacaklar şeklinde konuştu.

Altepe, uzun yıllardır teleferikte büyük sıkıntıların yaşandığını vurgulayarak, Yeni teleferik, çok daha rahat koşullarla ve konforlu bir yolculukla, yükseklik korkusu olanların da rahatlıkla yararlanabileceği yeni bir sistem oluyor. Artık herkes güven ve huzurla yolculuk yapabilecek dedi.

Fiyatlara da zam yapılmadığını hatırlatan Başkan Altepe, En uygun şartlarda halkımızı Uludağ’a taşıyalım, dünyanın en güzel dağı olan Uludağ’da bu güzellikleri herkes yaşasın istiyoruz. 7 Haziran Cumartesi günü Bursa’nın yeni teleferiği hizmete girecek. Bursa’ya da bir renk katacak, Bursa turizmine de büyük değer katacak açıklamasını yaptı. Başkan Altepe, yeni teleferiği herkesin merakla beklediğini de sözlerine ekledi.

Antalya Teleferik Kazası Davasında Cezalar Belli Oldu - TeleferikHaber
Antalya

Antalya Teleferik Kazası Davasında Cezalar Belli Oldu

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde gerçekleşen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan teleferik kazasına ilişkin yargı sürecinde sona gelindi. Bir kişinin yaşamını yitirdiği, yedi kişinin ise yaralandığı facianın davasında mahkeme heyeti kararlarını açıkladı. 12 sanığın yargılandığı davada, aralarında işletme yöneticilerinin de bulunduğu 8 kişi hapis cezasına çarptırılırken, davanın en çok konuşulan isimlerinden Kepez 🚡
Bursa’da 23 Nisan’a Özel Teleferik Gidiş-Dönüş 200 TL Oldu - TeleferikHaber
Bursa

Bursa’da 23 Nisan’a Özel Teleferik Gidiş-Dönüş 200 TL Oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl çok özel bir kampanya ile taçlandırıyor. Şehrin simgesi haline gelen Bursa Teleferik, bayram gününde kapılarını tüm vatandaşlara cazip bir fiyatla açıyor. Sosyal belediyecilik anlayışının bir parçası olarak hayata geçirilen bu adım, ailelerin çocuklarıyla birlikte unutulmaz bir gün geçirmesini 🚡
Antalya Tünektepe Teleferik Hattı Sökülüyor! - TeleferikHaber
Antalya

Antalya Tünektepe Teleferik Hattı Sökülüyor!

Antalya’nın simge noktalarından biri olan Sarısu-Tünektepe teleferik hattı, 12 Nisan 2024’te meydana gelen ve şehri yasa boğan kazanın ardından yaklaşık iki yıldır sessizliğini koruyordu. Bir kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin yaralandığı ve onlarca kişinin saatlerce kabinlerde mahsur kaldığı trajedinin üzerinden geçen zamanın ardından, tesisin akıbeti Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı 🚡
Ordu Boztepe Teleferik Hattında Nefes Kesen Tatbikat - TeleferikHaber
GENEL

Ordu Boztepe Teleferik Hattında Nefes Kesen Tatbikat

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş. tarafından işletilen, Altınordu ile Boztepe arasındaki teleferik hattında gerçekleştirilen kurtarma tatbikatı başarıyla tamamlandı. Altınordu ilçesinde düzenlenen tatbikata, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin yanı sıra Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve 112 Acil Sağlık ekipleri katıldı. Tatbikat öncesinde bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, senaryo gereği teleferikte meydana 🚡