Boztepe Teleferik İçin Çatı Düzenlemesi

Boztepe Teleferik İçin Çatı Düzenlemesi :Ordu’nun Altınordu İlçe Belediye Başkanı AK Partili Engin Tekintaş, 510 rakımlı Boztepe’ye ulaşımı sağlayan teleferikle kentin turizm potansiyelinin arttığına dikkat çekerek, “Teleferiğin yapılmasıyla ne yazık ki kentte çatılardaki çirkin yapılaşmada anlaşıldı .

Ordu’nun Altınordu İlçe Belediye Başkanı AK Partili Engin Tekintaş, 510 rakımlı Boztepe’ye ulaşımı sağlayan teleferikle kentin turizm potansiyelinin arttığına dikkat çekerek, “Teleferiğin yapılmasıyla ne yazık ki kentte çatılardaki çirkin yapılaşmada anlaşıldı . Tek tip çatıyla binaların görselliğini değiştirip sosyal bir doku oluşturacağız, turizmdeki potansiyelimizi daha da artıracağız” diye belirtti .

Ordu’da kent merkezinden ‘Kentin seyir terası’ konumundaki 510 rakımlı Boztepe’ye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla evvelki Belediye Başkanı CHP’li Seyit Torun tarafından, 3 sene önce 9 milyon liralık harcamayla kurulan teleferik, kentin tanıtımına çok büyük katkı sağlıyor. Yılda ortalama 260 bin yerli, 18 bin yabancı turistin gelmekde olduğu kentte 3 senede 2 milyon 300 bin kişi teleferiği kullanarak Boztepe’ye çıktı.

Altınordu İlçe Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Büyükşehir Belediyesi’yle kurulan ilçedeki teleferikle çatılardaki çirkin yapılaşmanın da ortaya çıktığını, bunun da üzüntü verdiğini açıkladı . Başkan Tekintaş, “Bu şehirde belki hiç ehemmiyet vermediğimiz veya ehemmiyet versek de netice alamadığımız bir konu var. Gerçekten kentin tanıtımına çok fazla görsellik katan, ekonomik katkı sağlayan ve ulaşımı çok fazla değişik hale getiren bir teleferik var. Teleferiğin sağına soluna baktığınız vakit gerçekten bizim de itina gösterilmediğine inandığımız ve çirkinlik arz eden çatı görüntüleri var. Bu çirkin çatı görüntüsünü ortadan kaldırmak için biz de faaliyet başlattık” diye belirtti .

Özellikle teleferik güzergahındaki çatıların tek tek gözden geçirilip hattın taranacağını, kent kimliği için görselliğe ehemmiyet vereceklerini de ifade eden Tekintaş “Bu çalışmaları icra ederken hedefimiz şu; bahsettiğimiz gibi turizm bölgesi ilan edilmiş belirgin noktalardaki çatıların görselliğinin bize sağladığı avantajlar. Başka yerlerde de bu örnekler var. Yüzeysel çalışmayı üst tablodan bakarak yapmak istiyoruz. Bunun için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bina sahiplerini bulacağız, ikazlarımızı yerine getirip çatı düzeltmesini sağlayacağız ve sosyal bir doku oluşturacağız. Bu görselliği sağladığımız vakit inanıyorum ki Ordu’da teleferikle seyahat eden il dışından gelmiş olan tüm misafirlerimiz bu güzel tabloyu görünce daha çok alakalı ve davetli olacaktır. Binaların dış yüzeyle alakalı de belirgin bir faaliyet yapıyoruz. Burada da hedefimiz sıvasız ve boyasız bina kalmaması” diye açıkladı .