Küpkıranda kayak sezonu açıldı

Küpkıranda kayak sezonu açıldı :Bölgede aralıklarla etkili olan yağışın ardından Kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan Ağrı’daki Küpkıran Kayak Merkezi’nde vatandaşlar kayak yapmanın keyfini yaşadı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Budak: “Kayak merkezimiz acemiler için en iyi pistler arasında yer alıyor”

Bölgedeki yağışın ardından kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan Ağrı’daki Küpkıran Kayak Merkezi’nde kayak sezonu açıldı.

İl Özel İdaresi tarafından yeni pistler yapılan Küpkıran’da kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaştı. Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, pistlerde kayak yapmanın keyfini yaşadı. Çocuklar kızak kayarak, anne ve babalar ise snowboard ve kayak yaparak, güzel vakit geçirmeye çalıştı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı’da kar yağışının geç yağmasından dolayı sezonu yeni açtıklarını belirterek, kar kalınlığının 20 santimetre olmasına rağmen pistlere kar taşıdıklarını söyledi.

Küpkıran’ın kent merkezine 2 kilometre uzaklıkta olduğunu anlatan Budak, “16 yıl kayak sporuyla uğraştım. Türkiye’yi milli takımda temsil ettiğim için bütün kayak merkezlerinde kamp yaptım ama gerçekten en kolay ulaşım sağlanan ve acemiler için en iyi pist Ağrı’daki Küpkıran kayak tesisleridir. Bütün vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz” diye konuştu.

Ulaşım ve malzeme sıkıntısının olmadığını vurgulayan Budak, “Ağrı’da kayak sezonunun 4-5 Ay devam edeceğini tahmin ediyoruz. Ağrı’nın kış turizmine ihtiyacı var. Bütün Ağrılı hemşehrilerimizi kayak sporuna davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

Kayak yapanlardan Mehmet Şahin de Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde öğrenci olduğunu ve kayak sezonu açıldığından dolayı kayak yapmaya geldiklerini belirtti.

İlk defa gelmelerine rağmen çok eğlendiklerini anlatan Şahin, “Dört yıldır Ağrı’dayım ama bu tür faaliyetlere yeni başladık. Küpkıran Kayak Merkezi Ağrı için gerçekten bulunmaz bir nimet. Üniversitedeki arkadaşlarımız hep Ağrı’da sosyal aktivitenin olmadığını söylüyorlar. Arkadaşlarımızı buraya davet ediyorum” dedi.