Kartepeye Sevgililer Gününde ziyaretçi akını

Kartepeye Sevgililer Gününde ziyaretçi akını :Hafta başından bu yana etkili olan yağışı ile birlikte kar kalınlığı 2 metrenin üzerine çıkan Kartepe Sevgililer Günü’nün de etkisiyle hafta sonunu doldu.

Yılbaşından itibaren son yılların en karlı günlerinin görüldüğü, kayak pistleri kapanmayan Kartepe’de Green Park Resort Otel’de de boş yer kalmazken, başta İstanbul olmak üzere diğer yakın illerden de günübirlik kayak yapmaya akın edenler pistleri doldurdu. Bu sabahtan itibaren Kartepe Green Park Resort Otel’de Sevgililer Günü için rezervasyon yaptıranların yanı sıra günü birlik kayak yapmak veya günü karlı bir ortamda geçirmek isteyenler, Kartepe yolunda yoğunluk oluşturdu.

DOLULUK ORANI YÜZDE 100’E ULAŞTI
Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri haline gelen Kartepe’de sabah saatlerinde başlayan hareketlilik saatler ilerledikçe arttı. Havanın da güzel olması nedeniyle Kartepe Kayak Merkezi’nde hafta sonu doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi’nin aynı anda izlenebildiği merkezde, toplam 42 kilometre uzunluğundaki 17 kayak pisti bulunuyor ve kar seviyesi de uygun olduğundan tamamı açık tutuluyor. Kayak merkezine yabancıların da büyük ilgi gösterdiği dikkat çekti.

“KAPASİTENİN ÜZERİNDE TALEP VAR”
Kartepe’ye kapasitesinin üzerinde bir talep olduğunu söyleyen Kartepe Green Park Resort Otel ve Kayak Merkezi Genel Müdürü Önder Sıkıcıoğlu, şöyle dedi: “14 Şubat Sevgililer Günü’nde etkisi var. Konaklayan misafirlerimiz için özel programlar hazırladık. Hafta sonu kapasitenin üzerinde bir talep var. Haftaiçi yağan karla 2 metreye ulaştı Kartepe’de kar kalınlığı. Tüm kayak pistlerimiz açık. Bugün ve yarın buranın rekorunu kırabiliriz. Sezon da uzadı bu yıl. Sanırım Mart ayı sonuna kadar kayak imkanı olacak.”

“KAYAK YAPMAYI ÖĞRENMEYE GELDİK”
Kartepe’ye kayak yapmayı öğrenmeye geldiğini söyleyen Tuğba Köker, “İstanbul’dan bir gece konaklamalı geldik. Kayak yapmayı bilenler için çok güzel. Ben ilk defa kayak yapıyorum ve ilk kez buraya geldim. Çok güzel biryer burası. Kayak yapmak da çok zevkliymiş. Bir kaç kez düştüm ama çok eğlenceli” diye konuştu.