Uludağda tuvalet sıkıntısı bitiyor

Uludağda tuvalet sıkıntısı bitiyor :Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Teleferik hattının oteller bölgesine kadar gelmesiyle, Uludağ’da ortaya çıkan günübirlikçilerin tuvalet sorununun Nisan ayında sona ereceğini söyledi.

BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Teleferik hattının oteller bölgesine kadar gelmesiyle, Uludağ’da ortaya çıkan günübirlikçilerin tuvalet sorununun Nisan ayında sona ereceğini söyledi. Başkan Altepe, oteller bölgesine tuvalet, kafeterya gibi tesislerin yapımında son aşamaya gelindiğini duyurarak, Kadıyayla’ya da benzer bir tesis yapacaklarını açıkladı. Proje, en fazla tuvalete gitmek için otellere girmek isteyen günübirlikçilerden bıkan işletmecileri sevindirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak aldıkları yetkiler doğrultusunda Uludağ’daki su, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Altepe, diğer yandan da ikinci yerleşim bölgesindeki sosyal donatı alanlarının yapımı için proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini açıkladı. İkinci yerleşim bölgesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen alanda başta kongre merkezi, günübirlik spor tesisleri ve otopark yapacaklarını kaydenen Başkan Altepe şunları anlattı:

“Şu anda planla ilgili bir sıkıntı var. Bakanlık bunu hallettikten sonra ihalesi yapılacak. Teleferik hattının yenilenmesinden sonra Uludağ’da ilgi daha da arttı. 2 ay kadar sonra insanların zaman geçirebileceği kafeteryalar ve restaurantlar da yapılacak. Oteller bölgesine giden günübirlikçi denilen vatandaşlar, çay içmek, ya da ihtiyaçlarını gidermek için otellere gitmek zorunda. Ancak yapılacak bu tesislerle, artık otellere gitme ihtiyacı duymayacaklar. Nisan ayından itibaren yapılan tesislerde ihtiyaçlarını giderebilecekler.” Altepe, Kadıyayla bölgesine de benzer tesisler kuracaklarını ifade ederken, bu proje en fazla tuvalete gitmek için otellere girmek isteyen günübirlikçilerden bıkan işletmecileri sevindirdi.