Murat Dağı ‘na 3 yıldızlı otel

Murat Dağı ‘na 3 yıldızlı otel :Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’ne 3 yıldız bir otel yapılacağını bildirdi.

Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayak merkezinin bugüne kadarki en büyük yatırımlarını almaya başladığını söyledi.

Daha önce belediye tarafından ihalesi yapılan 22 bungalov evin ardından şimdi de 3 yıldızlı otel yapılması için çalışma başlattıklarını belirten Saraoğlu, şöyle konuştu:

“Merkezimizin, geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız meyve vermeye başladı. Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz 22 bungalov ev yapım ihalesinin ardından şimdi de Murat Dağı’na 45 bin metrekarelik izinli sahamız içinde 3 yıldızlı otel için yatırım belgesi Gediz Belediyesi adına alındı. Orman Genel Müdürlüğü İzin İrtifak Daire Başkanlığından alınacak nihai izine göre 3 yıldızlı otelin yapım ihalesini bu yıl içerisinde yapılması planlanmaktayız. Planlanan otelde 2 süit, 42 oda, 5 apart ünite ilaveli, 100 kişilik restoran, 150 kişilik toplantı salonu, 2 termal kapalı yüzme havuzu, türk hamamı, sauna olması planlanmaktadır.”

Saraoğlu, buna benzer yatırımlar ile kayak merkezinin bölge ekonomisine yön vereceğini sözlerine ekledi

Etna Dağı'ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor - TeleferikHaber
GENEL

Etna Dağı’ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor

İtalya’nın simge doğal alanlarından biri olan Etna Dağı, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlarken, dağın zirvesine ulaşımı sağlayan teleferik hattı da sıra dışı koşullar altında faaliyet göstermeye devam ediyor. Avrupa’nın en aktif yanardağlarından biri üzerinde hizmet veren teleferik sistemi, lav akıntıları, volkanik gazlar, yüksek sıcaklık ve sert rüzgarlarla mücadele ederek turistleri 🚡