Ankara Keçiören Teleferiğinde Tatbikat

Ankara Keçiören Teleferiğinde Tatbikat :Keçiören Belediyesi, ‘Temel İş Sağlığı Güvenliği Eğitimi’ adıyla verdiği eğitimlerini yüksekte çalışanların karşılaşabileceği risklere yönelik verilen teorik eğitim uygulama ile devam ettirdi.

İş güvenliğini tüm kurallarıyla uygulamak, iş kazalarının önüne geçerek güvenli bir çalışma ortamı hazırlamak amacıyla yapılan eğitimler kapsamında Keçiören Belediyesi AKUT Ekibi, Pankart Ekibi, Teleferik Teknik Servisi ve İş Güvenliği Uzmanlarına Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitmeni Oktay Salur tarafından eğitim verildi.

3 YOLCU KURTARILDI

En fazla iş kazalarının yüksekte çalışanlarda yaşandığı dikkate alınarak yapılan eğitimde “Yüksekte nasıl hareket edilmeli, Ne gibi önlemler alınmalı, Kişisel koruyucu donanımlar nasıl kullanılmalı?” gibi konularda önce teorik eğitim verildi ardından da sahada uygulama yapılarak verilen eğitim pekiştirildi.
Diğer yandan teleferikte yolcu kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, Subayevleri Mahallesi’ndeki Atatürk Bahçesi ile Tepebaşı’ndaki Güçsüzler Yurdu arasında hem ulaşım hem de turistik gezi hizmeti veren teleferikte kalan 3 yolcu nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.