Erzurum’da Teleferikte Kurtarma Tatbikatı

Erzurum’da Teleferikte Kurtarma Tatbikatı :Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama ve Kurtarma Timi, Palandöken Kayak Merkezi’nde, teleferikte mahsur kalan turisti kurtarma tatbikatı yaptı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama ve Kurtarma timleri, Palandöken Kayak Merkezi’nde yaşanabilecek bir arıza sonucu teleferikte kalanların kurtarılmasına yönelik tatbikat gerçekleştirdi.

Senaryo gereği teleferikte bir turistin mahsur kaldığı yönünde kriz merkezine yapılan ihbarla harekete geçen timler, teknik arıza nedeniyle 20 metre yükseklikte asılı kalan turiste ulaşmaya çalıştı.

Toplam 16 kişilik ekibin katıldığı operasyonda, teleferiğe tırmanan görevliler, kurulan sistemle havada asılı kalan turisti kurtararak, güvenli alana tahliyesini sağladı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı açıklamada, belediyenin, arama ve kurtarma faaliyetlerinde her türlü donanım ve fiziki kabiliyete sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Görevlilerimiz tatbikat niteliğinde bir operasyon yaptı. Bu ve benzeri deneme ve tatbikat çalışmalarında olaylara müdahale ve yeterlilik konularında ekiplerimizin performansını ölçüyoruz. Ayrıca su altı ve su üstü arama ekiplerimizle birlikte arama ve kurtarma timimiz de olası bir durumda müdahale konusunda sürekli arazi ve kırsalda eğitim yapmaktadır.”