KARSOD Başkanı Özer, Kış Turizminden Umutluyuz

KARSOD Başkanı Özer, Kış Turizminden Umutluyuz :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Cıbıltepe’de başlayan yağışla kar kalınlığı 2. Etap pistlerde 20 santimetreye ulaştı. Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde bulunan oteller ise hazırlıklarının tamamlayarak misafirlerine kapılarını açtı.

Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) ve Turizm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halit Özer, ülke genelinde yaşanan bir takım olumsuz durumları geride bırakarak kış sezonunda umutla beklediklerini belirtti.
Özellikle Kars ve Sarıkamış’ta kar yağmasının turizm işletmelerinde sevinçle karşılandığını ifade eden Özer, “2015-2016 Sarıkamış Kış sezonu daha da canlı kılabilmek adına çok sayıda Reklam ve tanıtıma ihtiyacımız vardır. Önümüz deki günlerde kayak sezonunu da açılmasıyla beraber Sarıkamış yine tüm güzelliğiyle dünyaya örnek bir kalite ve yaşanabilir bir turizm sergileyecektir. Tabi bu duruma ülke genelinde de çeşitli desteklerin gelmesiyle daha da iyi olacaktır” dedi.

Kristal Karı ile ünlü Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Tesisleri’nin 2015-2016 kayak sezonuna hazır olduğunun altını çizen KARSOD Başkanı Halit Özer, “Örneğin; Ülkemizin bir çok ulusal ve uluslar arası basın,tv, sinema sanatçıları, magazin programları iş dünyası, spor takımlarının da gelmesi ya da davet edilmesi Kış turizmini daha da tanıtıcı olacaktır. İdari ve mülki amirliklerinde tanıtım ve reklamlara destek vermesiyle başarılı bir sezon geçirilmesini hedefliyor ve umut ediyoruz” diye konuştu.

Etna Dağı'ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor - TeleferikHaber
GENEL

Etna Dağı’ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor

İtalya’nın simge doğal alanlarından biri olan Etna Dağı, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlarken, dağın zirvesine ulaşımı sağlayan teleferik hattı da sıra dışı koşullar altında faaliyet göstermeye devam ediyor. Avrupa’nın en aktif yanardağlarından biri üzerinde hizmet veren teleferik sistemi, lav akıntıları, volkanik gazlar, yüksek sıcaklık ve sert rüzgarlarla mücadele ederek turistleri 🚡