Cıbıltepe Kayak Merkezi ‘nde kar sevinci

Cıbıltepe Kayak Merkezi ‘nde kar sevinci :Sarıkamış’taki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde son yağışla 20 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, sezon için umut oldu

Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde dün gece başlayan yağışla kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

Sarıkamış’ta gece saatlerinden itibaren aralıklarla yağan kar, Cıbıltepe Kayak Merkezi’ni beyaza bürüdü. Kar kalınlığının 2. etap pistlerde 20 santimetreye ulaşması, sezon hazırlığı yapan kayak merkezindeki işletmecileri sevindirdi.

Kayak merkezindeki otel yöneticilerinden Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezine sezonda ikinci yağışın düştüğünü ve bu yağışla birlikte pistlerde alt zeminin oluştuğunu belirtti.

Cıbıltepe 2. etap pistlerdeki kar kalınlığının 20 santimetre olduğunu dile getiren Demir, “Bu karın üzerine 20-25 santimetre daha kar yağdığında kar ezme makinesiyle pistleri kayak için uygun hale getireceğiz. Bu nedenle yağan kar bizim için önemliydi” dedi.

Demir, bu arada sezon öncesi Türkiye’nin birçok yerinden rezervasyon almaya başladıklarını ifade ederek, ocak ayı ortalarından itibaren bu talebin daha da artmasını beklediklerini söyledi.