Palandöken Kış Turizmiyle Canlandı

Palandöken Kış Turizmiyle Canlandı :Kış turizmi deyince akla ilk gelen mekanlardan biri olan Erzurum’un Palandöken kayak merkezinde, kayak severler -5 derecede suni kar yağışı altında kayak yapmanın tadını çıkarıyor.

Türkiye’de kış sezonunu en erken açan kayak merkezi olan Palandöken’de aydınlatılmış pistler sayesinde geceleri de kayak yapılabiliyor. Kayak severlerin gözünde önemli bir yeri bulunan Palandöken ve Konaklı’da 45 ayrı pistte aynı anda 100 bin kişi kayak yapabiliyor. Uluslararası tescile sahip iki pisti bulunan kayak merkezlerinde en uzun pist 14 km. uzunluğunda.

-5 derece soğuğa rağmen güneşin kendi göstermesiyle kayak yapan tatilciler güneşli bir havada kayak yapmanın tadının ayrı olduğunu söylüyor. Erzurun Valisi Ahmet Altıparmak, Dünyada sayılı, Türkiye’de ise Palandöken ve Konaklı’nın eşi benzeri olmadığını söyledi. Vali Altıparmak, “Türkiye’nin neresinde olursanız olun, uçakla 1.5 saatte kayak merkezine ulaşma imkanına sahipsiniz. Otelden çıktığınızda teleferiğe biniyorsunuz. Oteller kayak merkezinin içinde. Kayak merkezi şehre 5, hava limanına ise 15 dakika uzaklıkta. Kayaktan sıkılanlar şehre indiğinde eski bir Selçuklu şehri ve yüzlerce tarihi eseri olan Erzurum’un nezih, otantik yönünü görüyor. Bunun dışında sadece kaymak değil, rafting, atlı cirit, buz pateni, körling veya buz hokeyi yapabilir. Yüzme havuzları fevkalade” diye konuştu.

6 yıl önce Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan Erzurum, 2017 yılında Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne hazırlanıyor.

Etna Dağı'ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor - TeleferikHaber
GENEL

Etna Dağı’ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor

İtalya’nın simge doğal alanlarından biri olan Etna Dağı, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlarken, dağın zirvesine ulaşımı sağlayan teleferik hattı da sıra dışı koşullar altında faaliyet göstermeye devam ediyor. Avrupa’nın en aktif yanardağlarından biri üzerinde hizmet veren teleferik sistemi, lav akıntıları, volkanik gazlar, yüksek sıcaklık ve sert rüzgarlarla mücadele ederek turistleri 🚡