Erzincan Emitt Fuarı’nda Tanıtılıyor

Erzincan Emitt Fuarı’nda Tanıtılıyor :Dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan EMİTT, İstanbul’da düzenlenen açılış töreni ile ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan EMİTT, İstanbul’da düzenlenen açılış töreni ile ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Turizm sektörüne yön veren fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal tarafından yapıldı. EMİTT 2015 Fuarına Erzincan, Kemah, Kemaliye ve Refahiye ilçeleri ile katılırken, fuarda ilin yöresel ürünlerinin yanı sıra kültürel ve tarihi dokuları da tanıtıldı. Ergan Dağı Kayak Tesisleri ili oluşturulan ayrı bir stantta ise kayak severlerin Ergan dağını kayak merkezinin tanıtımı yapıldı. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde bu yıl 20’ncisinin açılışı yapılan ve 28-31 Ocak tarihleri arasında açık kalacak olan Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı(EMİTT), 11 salonda 4 bin 500 firma katılım gösterdi. Ülkelerin ve illerin kültürel ve turizm değerlerinin tanıtımının yapıldığı EMİTT Fuarına, Erzincan Valiliğinin Koordinesinde, İl Kültür Müdürlüğünün organizasyonuyla Kemah, Kemaliye ve Refahiye ilçelerine ait stantlar oluşturuldu. Erzincan’a özgü içerisinde tulum peyniri, bakır, yöresel yiyeceklerin ağırlıklı bulunduğu standın yanı sıra, Ergan Dağı Kayak Merkezinin tanıtımının yapıldığı ayrı bir stant kuruldu. EMİTT Fuarının açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal’ın yanı sıra İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Akbina, Mahalli İdareler Müdürü Salih Kara, ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarının yanı sıra görevliler katıldı.

ERZİNCAN STANTLARINA BÜYÜK İLGİ
EMİTT Fuarının ilk gününde fuarı gezmeye gelen binlerce vatandaş, ülke ve illerin stantlarını gezerek, hem bölgeler ile ilgili yürütülen kültürel ve turizm faaliyetlerini yakında görme imkanı buldu, hem de illere ait yöresel lezzetleri tattı. Erzincan stantlarında misafirleri ağırlayan Vali Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, davetliler ile yakından ilgilendiler. Fuarda Erzincan’ın turizm, kültürel ve yöresel yiyeceklerinin tanıtımı için stantlar oluşturulduğunu ve fuarda Erzincan’ın tanıtıma katkı sağlayarak, ileri ki süreçte turistlerin gelmesi açısından önemli bir katkıda bulunulduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “EMİTT Fuarını Türkiye’nin gururu oldu artık. Erzincanlı olarak bizlerde kendi kültürümüzü, kendi gelenek, göreneklerimizi burada yansıtabilmek için 3 ilçemizle birlikte Erzincan vilayeti olarak Valimizle birlikte Belediye olarak bizlerle birlikte burada stantlarımızı açtık ve Erzincan’ımızı tüm Dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Bu fuarların tabi ki amacı; yöresel ürünlerinizi, turizmi, kültürünüzü bütün dünyaya ulaştırabilmektir. Mesaj verebilmektir. Bunu en güzel şekilde bir Erzincan olarak burada temsil ediyoruz. Yöresel ürünlerimiz var burada. Burada en başta Erzincan’ın meşhur tulum peyniri var. Onunla ilgili sunumlarımız var. Erzincan’ın sarucu meşhurdur. Erzincan’ın balı meşhurdur. Doğa, kültürel ve turizm varlıkları çok meşhurdur. Erzincan aynı zamanda yamaç paraşütü için çok uygun bir il. Dağcılık il çok uygun bir il. Off-road turizm için çok uygun bir il. Bunun gibi daha bir çok doğa turizminde yapılabilecek ender illerden bir tanesidir. Yurt içinde ve yurt dışındaki hemşehrilerimizi Erzincan’a davet ediyorum. Yaz-kış turizmini en iyi yaşayacakları illerden bir tanesidir. Burada sadece yurt içinden fuarını gezen insanlar yoktur. Yurt dışından da fuarı gezen birçok insanımız var. Turistlerin özellikle bu stantları gezdikten sonra ben kararlarını değiştireceğine inanıyorum. Erzincan ileriki yıllarda Ergan Kayak Merkezimizle birlikte gerçekten dünyanın turizm açısından gezilip görülebilecek yaşanabilecek bir kentin olduğunu herkes görecek ve izleyecektir.” İfadelerine yer verdi.

‘ERZİNCAN ANLATILMAZ YAŞANIR’
Erzincan stantlarını gezen davetlilere ‘ Erzincan anlatılmaz, Erzincan yaşanır’ diyerek davetlileri Erzincan’a doğa, tarihi, kültürel ayanları görmeleri noktasında davet eden Vali Süleyman Kahraman, EMİTT Fuarında iyi bir tanıtım yapılarak Erzincan’a turist gelmesi için çalışmalar yapıldığına vurgu yaptı. Davetliler ile birlikte Erzincan yöresel ürünleri stantlarını gezen Vali Süleyman Kahraman, dövmeç dövdü, bakır işledi ve misafirlere Erzincan Tulum Peynirinden ikram etti. Vali Süleyman Kahraman fuarla ilgili yaptığı açıklamada;”Erzincan’ın o kadar güzel görülmede değer alanları var ki, tarihi, turistik ne derse vardır. Erzincan bir hazinedir. Erzincan anlatılması görülmesi gereken çok güzel yerleri var. Bir Ergan dağımız var, kayak ve turizm merkezimiz var. Kemaliye ilçemiz var. Erzincan’ın meşhur bakırı ve tulum peyniri vardır. Erzincan’a ait bütün güzellikleri bir aynı zamanda Erzincan’daki bu kayak merkezimizde sergiliyoruz. Şunu iddia edebilirim ki şuanda dünyada kayak merkeziyle, kayakla, geleneksel değerlerini, kültürünü birleştiren tek kayak merkezi var orası da Erzincan’dadır. Biz bu sene yeni bir konsept, yeni bir anlayışla kayak merkezimizi hizmete açtık. İnsanlar Erzincan’ın her şeyini kayak merkezinde görebilir. Son olarak şunu söylemek istiyorum; Erzincan anlatılmaz yaşanır.” Şeklinde açıklamada bulundu. 31 Ocak tarihine kadar açık kalacak olan EMİTT Fuarına yeril ve yabancı binlerce turistin ilgi göstermesi beklenirken, stantlarda ise satışa sunulan yöresel ürünler davetlilerin yoğun ilgisini çekiyor.