Teleferik Alanya’nın İmajını Değiştirecek

Teleferik Alanya’nın İmajını Değiştirecek :ALSİAD’ın belediye hizmetleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Alanya Belediye Başkanı Yücel, yaklaşık iki yıllık bir hizmet döneminde konulan hedeflerin yüzde 70’ine el attıklarını söyledi

ALANYA Sanayici ve İş Adamları Derneği (ALSİAD) Başkanı Akın Tabaklar ve yönetim kurulu üyeleri, Mahmut Köse, Rifat Özdemir, Cengiz Yelken, Ahmet Özlü, Zülfikar Bozdoğan, Tunahan Toksöz, Celal Taşkın ve Ahmet Öz Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret ederek, belediyenin devam eden hizmetleri ve projeleri hakkına bilgi aldılar. ALSİAD’ın yeni yönetimini Belediye Encümen Odası’nda ağırlayan Başkan Yücel, üyelerin teleferik, Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi, Oba Mahallesi’ne yapılacak ikinci Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi, kız öğrenci yurdu, geçtiğimiz günlerde çözüme kavuşturulan Avsallar Mahallesi imar planı, kent meydanı, Tavşandamı Projesi, Mamadı Botanik Parkı ve tarihi mekanların turizme kazandırılması için yapılacak restorasyon projeleri hakkındaki sorularını yanıtladı. Yücel, “Projelendirme, ihale ve hizmetler konusunda yaklaşık iki yıl içinde koyduğumuz hederlerin yüzde 70’şine el attık” dedi.

‘TELEFERİK ALANYA’NIN İMAJINI DEĞİŞTİRECEK’
Teleferik projesi tamamlandığı zaman Alanya’nın imajını değiştireceğini söyleyen ALSİAD Başkanı Akın Tabaklar, “Bunu siyasi bir malzeme yapmadınız, bu projeye sahip çıktınız. GES ise işadamları olarak bizim çok önemsediğimiz bir proje. Avsallar imar planı neticeye bağlandı, yatırımcının önü açıldı. Engelliler için yapılan yatırımları, şarj istasyonlarını takdirle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘HESAP VEREMEYECEĞİMİZ SÖZLERİ SÖYLEMİYORUZ’
Büyük Alanya’ya hizmet ederken hakka ve halka hesap verebilecek bir anlayışla hareket ettiklerinin altını çizen Yücel, “Merkez, kırsal ayrımı yok, her tarafa hakimiz. Alanya Belediyesi okul yaptıran, yurt yaptıran kurumsal bir belediyedir. Araç filomuz ve teknik ekipmanımız hiçbir çevre ilçede yok. Teleferik projemiz kuruldan geçti, Çevre ve Şehir Bakanlığı onayladıktan 6 ay sonra hizmete sokabileceğiz. Şubat’ta da dosyayı bakanlığa göndereceğiz. Bu konudaki desteklerinden dolayı da Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ederim” diye konuştu.

Başkan Yücel, ALSİAD yönetimine başarılar dileyerek, Alanya için yapılacak hizmetlerde sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket etmek istediklerini yineledi.

Ordu Boztepe Teleferik Hattında Nefes Kesen Tatbikat - TeleferikHaber
GENEL

Ordu Boztepe Teleferik Hattında Nefes Kesen Tatbikat

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş. tarafından işletilen, Altınordu ile Boztepe arasındaki teleferik hattında gerçekleştirilen kurtarma tatbikatı başarıyla tamamlandı. Altınordu ilçesinde düzenlenen tatbikata, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin yanı sıra Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve 112 Acil Sağlık ekipleri katıldı. Tatbikat öncesinde bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, senaryo gereği teleferikte meydana 🚡
Antalya Teleferik Faciasında Karar Yaklaşıyor: Savcı Mütalaasını Açıkladı - TeleferikHaber
Antalya

Antalya Teleferik Faciasında Karar Yaklaşıyor: Savcı Mütalaasını Açıkladı

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan 2024 tarihinde meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan teleferik kazasıyla ilgili hukuki süreçte kritik bir aşamaya gelindi. Sarısu mevkisindeki tesiste bir kabinin parçalanması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin ise yaralandığı facianın davasında Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. On iki sanığın 🚡
Babadağ Teleferik Ücretlerine Zam - TeleferikHaber
GENEL

Babadağ Teleferik Ücretlerine Zam

Fethiye’nin simgesi Babadağ Teleferik hattında 2026 yılı Nisan ayı itibarıyla yeni fiyat tarifesi uygulanmaya başlandı. Ölüdeniz manzarası eşliğinde zirveye ulaşmak isteyen yerli ve yabancı turistler için güncel rakamlar paylaşıldı. 2026 Güncel Fiyat Listesi Yeni düzenlemeye göre tam bilet fiyatı 890 TL olarak belirlendi. Öğrenciler ve özel gereksinimli misafirler için indirimli 🚡