Uşak’ta Kış Sporları ve Murat Dağı Termal Kayak Merkezi Konferansı Düzenlendi

Uşak’ta Kış Sporları ve Murat Dağı Termal Kayak Merkezi Konferansı Düzenlendi.Uşak Üniversitesi ve Uşak Kent Konseyi ortaklaşa Kış Sporları ve Murat Dağı Termal Kayak Merkezini anlatan konferansı düzenledi.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen konferansta Kütahya Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraçoğlu, Uşak Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Bahar Ateş, Orta balıkçılığı Federasyonu Başkanı İsmail Atalay konuşmacı olarak katılırken, Uşak Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk, Uşak Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın, Uşak Kent Konseyi Üyesi Melih Akman ve öğrencilerde yer aldı.

KAYAK SPORLARI TURİZME KAZANDIRILMALI
Kayak sporlarının bir tutku olduğunu dile getiren Uşak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Bahar Ateş, “Bu branş ile ilgili ön yargılar var. Birincisi güvenlik korkusu var. İkincisi ise maliyetidir. Aslında önceden kayak sporları belirli bir kesime hitap ederken, şu anda artık her kesimden vatandaşlarımızı kayak sporu yaparken görebilirsiniz. Türkiye bölgesel olarak ciddi bir potansiyele sahiptir. Bu turizm ürünü olarak kullanabilir” dedi.

TURİZMİN GELİŞMESİ YÖRENİN DESTEĞİNE BAĞLIDIR
Turizm’de yöre halkı destek vermediği takdirde gelişilemeyeceğini ifade eden Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraçoğlu, “Turizm inovatif bir konudur. Turizm’de yöre size destek vermez ise burada turizmi geliştiremezsiniz. İstediğiniz kadar tesis yapın, o yöre o potansiyeli kullanmaya yönelik bir mantık ortaya koymuyorsa siz bunu geliştiremiyorsunuz. Turizm karmaşık bir durumdur ve turizm inovasyonlarla ilerleyen bir konudur” dedi.

OLTA BALIKÇILIĞI GELİŞMEYE AÇIK
Amerika Birleşik Devletlerinde olta balıkçılığının yaklaşık olarak 40 milyar dolarlık bir bütçesi olduğunu ifade eden Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İsmail Atalay, katılımcılara olta balıkçılığının turizme kazandırılması hakkında bilgiler verdi. Atalay beraberinde turizmin diğer türlerini ve dünya genelinde mevcut, gerçekleştirilen alternatif turizm oluşumlarını da katılımcılarla paylaştı. İsmail Atalay, Murat Dağı Kayak merkezinin bölgede önemli bir termal kayak merkezi olacağının da altını çizdi.
Konferans konuşmaların ardından plaket töreni ile sona erdi.