Bitliste Kayak Merkezlerine Yoğun İlgi

Bitliste Kayak Merkezlerine Yoğun İlgi :Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşmasıyla birlikte kayak merkezlerine de ilgi arttı.

Bitlis’te hafta sonu ve yarıyıl tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Kardelen Kayak Merkezi’ne adeta akın etti. Özellikle tatilin keyfini çıkarmaya çalışan öğrenciler, kayak yaparak gönüllerince eğlenirken, bazı vatandaşların tekerleklerin iç lastikleriyle kayması, renkli görüntüler oluşturdu.

Kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşmasıyla birlikte kayak merkezinde yoğunluğun yaşandığını belirten Kardelen Kayak Merkezi Müdürü Faruk Sinoğlu, yoğunluğun hafta sonunda daha da arttığını söyledi. Kayak merkezine çevre illerden de katılımın sağladığını ifade eden Sinoğlu, “Çevre illerden kayak severlerimiz akın akın merkezimize gelerek kayıyor. Yaklaşık 40 yataklı otelimiz ve 2 kayak evimiz mevcut. 400 kapasiteli kafeteryamızın yer aldığı merkezimizde ayrıca kayak severlerimize kıyafet ve kayak takımı hizmetini de sunuyoruz” dedi.

Tesiste 2 bin 500 metre sabit klamensli telesiyej sisteminin bulunduğunu kaydeden Sinoğlu, sistemin saatte bin kişi taşıma kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Tesiste zorluk derecesine göre çocuk, acemi, kadın ve profesyoneller için ayrı pistler oluşturduklarını da sözlerine ekleyen Sinoğlu, “Her yıl kendimizi yenileyerek daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. Kayak merkezimiz inşallah hak ettiği yerlere ulaşacaktır. Bu kapsamda bizden desteklerini esirgemeyen Bitlis Valiliği’ne teşekkür ederiz” ifadelerini kaydetti.