Ortahisar’da teleferik tartışması

Ortahisar’da teleferik tartışması : Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Teleferik Projesi’ne ilişkin CHP Grup Başkanı Turgay Şahin’in sorularını yanıtlarken, daha önce projeyi yapmak için Gümrükçüoğlu’ndan istediği ancak alamadığı ortaya çıktı. Başkan Genç, “”Teleferik projesi bizim de seçim döneminde konuştuğumuz bir projeydi. Seçildikten sonra 2 ay sonra büyükşehir belediye başkanımız ile istişare ederken Ortahisar Belediyesi olarak yapmak istediğimizi ifade ettim. Başkanımız bunun zaten kendi programlarında olduğunu ve yapacaklarını söyledi” dedi.

Ortahisar Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında söz alan CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, Trabzon Belediyesi’nden kalma gayrimenkullerin Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarıldığını belirterek, Başkan Genç’e, “Büyükşehir sormadan haraç mezat satılıyor. Satışına niye biz müsaade ediyoruz” dedi. Başkan Genç ise bu soru üzerine, “Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra taşınmazlar komisyon aracılığıyla devredildi. Bu hukuki bir konudur. Yasa gereği yapılan devirler bunlar. Satış konusunda yetki meclisindir. Böyle bir tasarruf gerekli görüldüğü takdirde meclise gelir ve görüşülür, uygun görülürse satışa izin verilir. Ancak bir konuda sizle aynı düşünmüyorum. Eğer belediyemiz lehine daha üstün bir kamu yararı varsa, biz bir taşınmazdan alacağımız cüzi miktarda kiradan ziyade satılması daha iyi olur. Belki biz de ilerde bazı taşınmazları satacağız ama daha üstün kamu yararı olması lazımdır” dedi.

61 proje kapsamında bulunan Teleferik Projesi’ne ilişkin Genç’e sorular da yönelten Şahin, “61 Proje kitapçığının baş tarafından teleferik projesi vardı. Bir ayağı İskenderpaşa’da, bir ayağı Çukurçayır’da, bir ayağı da Boztepe’de. Çukurçayır’daki yolcu trafiğini de rahatlatmak için yolcu taşımacılığında da kullanılacaktı. Hatta 2 yıl önce İmar Planına işledik. Fakat bu ne Büyükşehir’in, ne de Ortahisar’ın gündeminde yok. Bu konuda çalışma var mı?” diye sordu. Başkan Genç ise, “Teleferik projesi bizim de seçim döneminde konuştuğumuz bir projeydi. Seçildikten sonra 2 ay sonra büyükşehir belediye başkanımız ile istişare ederken Ortahisar Belediyesi olarak yapmak istediğimizi ifade ettim. Başkanımız bunun zaten kendi programlarında olduğunu ve yapacaklarını söyledi. Ama şöyle bir şey çıktı. İskenderpaşa- Boztepe güzergâhı rantabl olmadı. Şimdi Sahil, İskenderpaşa, Boztepe ve Çamoba güzergâhı düşünülüyor. Büyükşehir belediye başkanımız da geçtiğimiz günlerde açıkladı. İkinci şık daha tercih edilen oldu. Bunu ben de savunuyorum. Hem ciddi katkı sağlayacak.” dedi.