Yıldız Dağında Kayak Sezonu Sona Erdi

Yıldız Dağında Kayak Sezonu Sona Erdi :Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde kayak sezonun sona erdiği bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, merkezin yoğun bir kış sezonu geçirdiğini, amaçlarının ülkedeki kayak merkezleri arasında ilk 5 içerisinde yer almak olduğunu vurguladı.

Yeni sezon öncesi kayak merkezini geliştirmek, eksiklerini tamamlamak ve vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için çalışma başlattıklarını aktaran Ayhan, şunları kaydetti:

“Vatandaşa en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Yıldız Dağı’nın Türkiye’de ilk 5’e girmesi noktasında bütün argümanları, fikirleri ve tartışmaları yaptık. İnanıyoruz ki bundan sonraki sezonda Yıldız Dağı yarışlarıyla, tanıtımıyla, haberleriyle sürekli gündemde kalacak bir kayak merkezi olacaktır. Sezon boyunca Yıldız Dağı’na ziyaretçi akını oldu. Bunu yaşarken de eksiklerimizi ve sıkıntılarımızı gördük. Ayrıca kamuoyunda da Yıldız Dağı sürekli olumlu yönde gündeme geldi. Biz buna rağmen neler yapmalıyız? Bunları masaya yatırdık. Drenajından yapay karlamasına, çevre düzenlemesinden yeni alanlar oluşturulmasına, ulaşım sorunlarını en aza indirme, Tokat ile Yıldız Dağı arasındaki bağlantı yolunu üst seviyede sağlama gibi tüm konuları ele aldık. Bundan sonra da artık konuştuklarımızı sahada uygulayacağız.”

Yeni sezonun merkez için çok farklı olacağına değinen Salih Ayhan, bundan sonraki en büyük hedeflerinin eğitim ve tanıtım olduğunu, ayrıca dağı uluslararası standartlara uygun hale getirerek kayak yarışlarına da talip olacaklarını belirtti.

Yıldız Dağı’nın birçok yere model olduğunu anlatan Ayhan, “Birçok il buradan istifade etmeye çalışıyor, Sivas bir değer kazandı. Yıldız Dağı, Sivas’ın ve ülkemizin bir markası oldu. Bu marka gittikçe daha da anlamlı hale gelecek. Bakanımıza, milletvekillerimize, valimize, teknik ekibimize ve Yıldız Dağı’na sahip çıktığı için Sivas halkına teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Yıldız Dağı’nın beğenilirlik oranı yüzde 73

Sivas İl Özel İdaresi olarak yatırımların halk nezdinde yansımalarını analiz etmek için yaptırılan kamuoyu araştırması sonuçlarını da açıklayan Salih Ayhan, “Yaptırdığımız ankette Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nin kamuoyunda beğenilirlik oranı yüzde 73. Bu oran henüz tam teşekküllü hizmet verecek duruma gelmeyen bir kayak merkezi için sevindirici, ancak bizim için yeterli değil. Bu oranı olabildiğince yukarı çıkartacağız. Sivas’ta Yıldız Dağı’nı görmeyen kalmayana kadar mücadelemiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Ayhan, sadece Sivas’ta değil, Tokat, Çorum, Yozgat, Samsun ve Ordu’da tanıtım faaliyetlerine devam edeceklerini kaydetti.