Beypazarı Kızak Şenliği’ne Sayılı Günler Kaldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 2005 yılından itibaren geleneksel olarak düzenlenen “Beypazarı Kızak Şenliği”, bu yıl 27 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Anadolu yaşam kültürünün güzelliğini ve inceliğini günümüze kadar taşıyan Beypazarı ilçesi bu sefer kış sporu ve geçmişe yolculuk yapmak isteyen kızak severlere ev sahipliği yapacak.

BEYPAZARI’NDA SPOR TURİZMİ
Hem yurt içi hem de yurt dışı turizmine katkı sağlamak amacıyla düzenlenecek şenlik birbirinden renkli gösteri ve yarışmalara ev sahipliği yapacak.

Mehter Takımı konseri, Atlı kızak ve bando gösterileri ile meydan ateşiyle daha da renklenecek olan şenlik; kızak yarışları, en güzel kardan adam yarışı, kızak ve halat çekme yarışı, snowboard ve Balon Show etkinlikleriyle 7’den 70’e tüm kızak severleri buluşturacak.

KIZAĞINI AL BEYPAZARI’NA GEL
Karla kaplı olan ilçede ailelerin kızak kayıp mangal keyfi yapma imkanı bulacağı şenlik, Beypazarı’na 30 kilometre uzaklıkta ve bin 665 rakımlı Karaşar Kirazyanı Yayla Mevkii’nde yapılacak.

Şenliğe katılacaklar için 27 Ocak günü 09.00-10.00 saatleri arasında Hamzalar Kavşağı ve Atatürk Parkı önünden otobüsler ücretsiz olarak kaldırılacak.

Kızak Şenliği için hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, “Kış aylarında sürekli kar mevcut. Ankara dışından gelen misafirlerimizi özellikle de şehrin gürültüsü ve stresinden uzaklaşmak isteyen tüm Ankaralıları hem spor yapıp hem de eğlenebilmeleri için şenliğimize bekliyoruz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*