CHP’li Aygun: ‘Çorlu Tren Kazasında Adalet Raydan Çıkmıştır’

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, “Çorlu Tren Kazasında adalet raydan çıkmıştır. Adalet için tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Çorlu Tren Kazası mağdurlarının sanık haline getirilmesi için açılan davanın 13 Nisan 2020’de Ankara’da 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmasını da Tren Kazasına sebep olanların bulunması için açılan davanın 21 Nisan 2020’de Çorlum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmasını da yakından izleyeceklerini söyledi. Aygun, “Çorlu Tren Kazasında adalet raydan çıkmıştır. Adalet için tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Çorlu Tren Kazasının ardından yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini, yakınlarını kaybeden ailelerin her anlamda yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Çocuklarını, eşlerini, babalarını, annelerini kaybeden ailelerin mağdur iken sanık haline getirilmek istendiğini söyleyen Aygun, “Vicdanlar kanıyor, adalet kanıyor. Devletin en büyük hazinesi adalettir” dedi.

Çorlu’da 8 Temmuz 2018 tarihinde katliam gibi gelen tren kazasında adalet aramak için geçen yıl Anayasa Mahkemesi’ne giden ailelerin polis tarafından gözyaşartıcı bomba ile hastanelik edildiğini anımsatan CHP Tekirdağ Vekili Aygun, “Ama tirajıkomik olan şu ki polisler, darp edildiklerini öne sürerek dava açıyor. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Kazanın gerçek sorumlularının yargılanacağı 21 Nisan Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmayı da yakından izleyecek, adalet için haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir ülkede adaletin yara alması halinde huzurun sağlanamayacağını söyleyen Aygun, Çorlu Tren Kazasında yaşamını yitiren 25 yurttaşın ailelerinin 8 Temmuz 2018 tarihinden beri acı çektiğini ve zulüm gördüğünü anlattı. Aygun, “Bu aileler mahkemelerde yaşanan sıkıntıların ardından Anayasa Mahkemesi’ne gitmiş, ne yazık ki polisin göz yaşartıcı müdahalesi ile durdurulmak istenmişti. Bir yurttaşımız bu nedenle hastanelik olmuştu. Ama işin garibi polisler, darp edildiklerini öne sürerek şikâyetçi oluyor ve dava açılıyor. Bu ailelerin elinde ne sopa, ne keskin bir alet vardı, sadece pankartları vardı. Mağdurlar, sanık haline getiriliyor. Vicdanlar kanıyor, adalet kanıyor” dedi.

O gün Anayasa Mahkemesi önündeki polis amirinin “Vekilleri ayırın, diğerlerini süpürün” talimatı verdiğini, bu sözlerin hala kulaklarında olduğunu kaydeden Aygun, “Zor kullanarak ‘süpürme’ eylemi yapan polisler, darp edildiklerini söylüyor. Acaba kendileri kendi sözlerine inanıyor mu” diye sordu.

Aygun, Ankara’da 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bu davanın görüldüğü salonun fiziki yetersizliği nedeniyle duruşmanın 13 Nisan 2020 tarihine ertelendiğini anımsatarak, “Biz 13 Nisan’da Ankara’da olacağız. Mağdurların sanık haline getirilmesine izin vermeyeceğiz” mesajını verdi.

‘SORUMLU YAĞIŞ OLAMAZ’

Aygun, Çorlu Tren Kazası’nda gerçek sorumluların bulunması için açılan esas davada bir türlü ilerleme sağlanamadığını kaydetti. Kazanın sorumluluğunun “aşırı yağışa” bağlanarak gerçek sorumluların aklanmak istendiğini kaydeden Aygun, “Bilirkişi Heyeti değişti. 21 Nisan’da Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davayı yakından takip edeceğiz. Adalet talebinden vazgeçmeyecek, mağdur ailelerin yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*