Metrobüs ve Otobüs Duraklarına Mesafenin Koru Çıkartması

İETT, Metrobüs ve otobüslerde güvenli mesafenin korunması için hazırladığı çıkartmaları, toplu taşıma araçlarından sonra Metrobüs duraklarındaki bekleme alanlarına da yapıştırıyor.

Dünyayı etkisi altına alan Covid – 19 pandemisine karşı alınan önlemler çerçevesinde tüm toplu ulaşım araçlarında araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesi yüzde 50’ye düşürülürdü, araç koltuklarına güvenli mesafe uyarıları yerleştirildi. Şimdi de Metrobüs durakları bekleme alanlarındaki zemine “Sosyal Mesafeyi Koruyunuz” uyarıcı çıkartmaları yapıştırılıyor.

Boş bırakılması gereken koltukların üstüne yapıştırılan çıkartmalarla bir metre kuralına toplu ulaşım araçlarında da uyulması sağlanıyor. Araç içi anonslarla düzenleme halka duyuruluyor. Ayrıca yolcu sayısında e düşüş gözlemlenen Metrobüs hattının bekleme alanlarındaki zeminlere yapıştırılan çıkartmalarla da güvenli mesafenin sağlanması amaçlanıyor. Çıkartmalar bugün itibarıyla Metrobüs istasyonlarına yapıştırılmaya başlandı.

İETT Genel Müdürlüğü, Koronavirüs (Covid-19) salgınının ülkemizde duyulmasının ardından tüm araçlarında sefer aralarında dezenfekte uygulamasını hayata geçirdi. Ardından şoförlerinin, direksiyon başına geçmeden önce ve görevlerini tamamladıktan sonra ateşlerini ölçme uygulamasını başlattı. Şoförleri ve yolcuları korumak, yakın teması engellemek amacıyla araçlara, şoför koruma kabinleri yerleştirilmeye başlandı. Yoğun saatlerde sefer sayısı artırılarak işe gidiş ve eve dönüş saatlerinde yaşanan kısmi yoğunluğun önüne geçilmesi planlandı. Metrobüs ve otobüslerde güvenli mesafenin korunması için hazırlanan çıkartma ve afişler toplu taşıma araçlarına yapıştırdı. İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi, çalışanlara Koronavirüs salgını nedeniyle oluşan stresle baş etme yolları öğretmek için uzaktan eğitim programı oluşturdu. İETT Ruh Sağlığı Merkezi’ne bağlı psikologlar, talep etmeleri halinde çalışanlara ve ailelerine bireysel psikolojik destek sağlamayı sürdürecek.

metrobus ve otobus duraklarina mesafenin koru cikartmasi
metrobus ve otobus duraklarina mesafenin koru cikartmasi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*