Sakarya’da Yaya Güvenliği İçin Bir Adım Daha

Sakarya Büyükşehir Belediyesi trafik ve yaya güvenliğini sağlayabilmek için attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla yaya hareketliliği ve erişebilirliğinin üst seviyeye çıkarmak adına çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi şehir genelinde trafik ve yaya güvenliğini sağlayabilmek için attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Yayaların daha güvenli karşıdan karşıya geçmeleri ve sürücülerin hızlarını istenen seviyeye indirmeleri için yükseltilmiş yaya geçidi çalışmasını hayata geçirdi. Sakarya’da ilk olarak Mithatpaşa Kavşağı’nda uygulanan yükseltilmiş yaya geçidiyle yaya geçitleri kaldırım seviyesine kadar yükseltilerek engelli ve yaşlı vatandaşların karşıdan karşıya daha rahat geçmeleri sağlanması hedefleniyor.

Uygulama devam edecek

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan çalışmada yaya yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde yaya geçidi ayrı, hız kesici ayrı yapılmaktaydı. Bu durum hem kaynak israfına yol açmakta hem de uygulamada zorluklar çıkarmaktaydı. Yeni tasarlanan yükseltilmiş yaya geçidi sayesinde hız kesici ile yaya geçidinin tek noktada uygulanması hem trafik hızında yavaşlama sağlamış oldu hem de yaya güvenlik koridoru oluşturulmuş oldu. Önümüzdeki dönemde trafik hızının sınırlandırılması gereken okul önlerinde ve yaya geçişlerinin yoğun olduğu noktalara yükseltilmiş yaya geçitlerinin yapılmasına devam edilecek olup sürücülerin yayalara yol verme hususunda kurallara uygun hareket ederek daha fazla saygı göstermelerini rica ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*