TCDD Gar ve İstasyonlara Termal Kamera Yerleştiriyor

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs Covid-19’a karşı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü önlemlerini sıklaştırıyor.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gereği seyrekleştirilmiş personelle çalışmalarını yürüten TCDD yolcuları koronavirüse karşı korumak amacıyla yolcu ve vatandaş sirkülasyonunun fazla olduğu başta YHT’lere hizmet veren büyük gar ve istasyonlara termal kameralar yerleştiriliyor.

İlk etapta 2019 yılında 2 milyona yakın yolcunun kullandığı Ankara YHT Garına monte edilen termal kamera ile giriş çıkış yapan tüm vatandaşların vücut ısıları ölçülecek, kritik seviyede olan vatandaşlara maske verilerek sağlık ekiplerine yönlendirilecek. Bunun dışında Marmaray’ da Söğütlüçeşme, Yenikapı, Üsküdar, Sirkeci istasyonları ile Ankara, Ankara YHT, Eryaman, Konya ve Eskişehir Garlarına kamera takıldı.

Gar ve İstasyonlar dezenfekte ediliyor…

Koronavirüsle mücadele kapsamında merkez ve taşradaki hizmet binalarında, yolcu sirkülasyonu yoğunluğunun çok olduğu Yüksek Hızlı Tren Garları başta olmak üzere tüm Gar ve İstasyonlarda düzenli olarak dezenfektasyon işlemi yapılıyor.

Gar ve istasyonlarda bulunan yolcular sosyal mesafeye uymaları konusunda sık sık uyarılıyor.

Gar ve istasyonların giriş-çıkışlarında dezenfekte makinaları konuldu ve TCDD tarafından hazırlanan bilgilendirme afişlerinin asıldı.

Demiryolu Ailesi olarak sağlık çalışanlarımızı alkışlıyoruz…

Yirmi dört saat hizmet veren demiryolu çalışanları, Koronavirüse karşı yirmi dört saat mücadele veren sağlık çalışanlarını yürekten alkışlıyorlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*