TÜDEMSAŞ Tarafından Üretilen Yük Vagonları Avusturya Yolunda

Sivas’ta bulunan Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) tarafından üretilen 22 adet “Yeni Nesil Yük Vagonu” teslim edilmek üzere Avusturya’ya doğru yola çıktı. Yük taşımacılığını kolaylaştıran vagonlara Almanya, İngiltere, Hollanda ve Polonya gibi ülkelerden de talep var.

TÜDEMSAŞ ve GökRail’in, çok uluslu lojistik firması GATX ile 2019 yılında imzaladığı 150 adet 80 feetlik Sggrs tipi konteyner taşıma vagonu üretilmesine dair protokol, gelen talep üzerine güncellendi. Böylece, GATX için üretilecek vagonların sayısı ek protokolle 400’e  çıkarıldı. Teknik özellikleri bakımından yük taşımacılığında kolaylıklar sağlayan vagonların 22’si, Avusturya’ya ulaştırılmak üzere Kapıkule Tren İstasyonu’na gönderildi.

1898’de Chicago, Illinois’de kurulan ve dünyanın birçok bölgesinde vagon kiralama hizmeti veren, uluslararası şirket GATX için üretilen 80 feetlik, mafsallı, Sggrs tipi yük vagonunun boyu 26,4 metre, darası ise 24 bin 700 kilogramı buluyor.

Benzerlerine göre daha hafif daralı bu vagon bir seferde, 4 adet 20 feetlik veya 2 adet 40 feetlik konteyner taşıyabiliyor. Tam dolu iken saatte maksimum 100 kilometre hıza ulaşabilen vagonlar, boşken saatte 120 kilometreyle yol alabiliyor.

Türkiye’nin en büyük yük vagonu üreticisi ve geliştiricisi olan TÜDEMSAŞ, 1939-2019 yılları arasında 349 bin 400 adet vagon onarımı ve 22 bin 500 vagon üretimi gerçekleştirdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*