Ücretsiz Sanal Ticaret Eğitimi Veren ‘Sanal Ticaret Akademisi’ Açıldı

Ticaret Bakanlığı, şirket kurmak isteyenlere, halihazırda şirketi olup dış ticarete atılmak isteyenlere özel bir platform olan Sanal Ticaret Akademisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, tüm vatandaşlara ücretsiz olarak sundukları Sanal Ticaret Akademisi’nden, öğrencilerden ev hanımlarına, esnaf ve sanatkardan kadın ve genç girişimcilere kadar geniş bir hedef kitlenin yararlanabileceğini belirterek, “Koronavirüs nedeniyle evde kalınmasını önerdiğimiz bu dönemde zamanın etkin ve faydalı kullanımı açısından, ticaret ile ilgilenen vatandaşlarımızı Sanal Ticaret Akademisi’ne davet ediyorum.” dedi.

T.C Ticaret Bakanlığı tarafından devreye alınan yeni bir uygulama. Bakanlık uzman personelinin içeriğini oluşturduğu kullanıcı dostu bir yapıya sahip, telefon ve bilgisayar vasıtasıyla, e-devlet şifrenizi kullanarak kolayca giriş yapabiliyor, ilgili eğitimlerden ücretsiz faydalanabiliyorsunuz.

Sanal Ticaret Akademisi ile “Nasıl ihracatçı olunur?”, “İhracatta devlet destekleri”, “e-ticaret” gibi pek çok başlıkta hazırlanan eğitimler vatandaşlara sunuluyor.

Bakanlık, akademiyle kısa vadede profesyonel çalışma hayatına başlayan beyaz yakalılara, öğrencilere, bir fikri ya da özel ürünü olan ancak mevzuat ve süreçler konusunda bilgi eksiği bulunan girişimci, ev hanımı ve zanaatkarlara şirketleşme ve ihracat yolunda rehberlik yapmayı amaçlıyor.

Akademi kapsamında şimdilik dış ticaret, girişimcilik ve iç ticaret olmak üzere 3 konuda sertifika programı yer alıyor. Her bir programın zorunlu ve yeterli sayıda seçmeli derslerini tamamlayanlar sınava tabi tutuluyor, başarılı olanlara sertifika veriliyor.

https://akademi.ticaret.gov.tr/

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*