Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Çeşme Ulusoy Limanı Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan bazı basın yayın organlarında Çeşme Ulusoy Limanı’nda koronavirüse yönelik tedbirlerin alınmadığı ve koronavirüs testi pozitif çıkan bir personelin çalıştırılmaya devam ettirildiği yönünde gerçeği yansıtmayan haberler üzerine açıklama yapıldı.

Bakanlık’dan yapılan açıklamada; “Çeşme Ulusoy Limanı’nda rutin olarak yapılan testlerde 16 Mart 2020 tarihinde 4 gümrük memurunda yüksek ateş saptanmış ve yapılan kontrollerde üç memurda koronavirüs negatif çıkarken bir memurda pozitif çıkmıştır.

Kaymakamlık nezdinde yapılan toplantıda 45 personel karantinaya alınırken tüm personelin değiştirilmesi şartıyla liman faaliyetlerinin devam edilmesine karar verilmiştir.

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında, hava limanlarında olduğu gibi, Çeşme- Trieste (İtalya) Ro-Ro hattında da sadece kargo taşımacılığı yapılmakta olup yolcu veya şoför alınmamaktadır.

Ayrıca gemiler, İtalya’daki Trieste Limanı’ndaki yük operasyonlarını asgari münasebet ile yapmaktadır. Gemilerin Çeşme Limanı’na gelişlerinde alınan önlemler genişletilmiş ve bu kapsamda tüm kontrolleri Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak yapılmaktadır.

Alınan bu önlemler neticesinde, şu ana kadar gemilerde çalışan gemiadamlarında Koronavirüse rastlanılmamıştır.

Konu ile ilgili olarak Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından Dünya Sağlık Örgütü ile koordineli olarak hazırlanan tavsiyeler de hassasiyetle takip edilmekte ve uygulanmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*