Ulaştırma Memur-Sen DHMİ ve TCDD Personeline Deprem Tazminatlarının Ödenmesini Talep Etti

Ulaştırma Memur-Sen, DHMİ, TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş.’ye bir yazı yazarak, Elazığ ve çevresinde yaşanan deprem sonrası bölgede Geçici görevle çalışanlara ve Korona Virüsü salgını sebebiyle risk grubunda oldukları için idari izinli sayılan personele deprem tazminatlarının ödenmesini talep etti.

Ulaştırma Memur-Sen, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ve çevresinde yaşanan deprem sonrası, Memur-Sen Konfederasyonunun da talebi olan, 28.02.2020 tarih ve 2179 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Elazığ İli Merkez ve Sivrice ile Malatya İline bağlı Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde çalışmakta olan Kamu Personeline 24.01.2020 tarihinden itibaren 6 ay süreyle aylık 693.50 TL tazminat ödenmeye başlandığını belirtti.

Ulaştırma Memur-Sen, Kararnamenin (ç) maddesinde; bölgede geçici olarak görevlendirilenlere de bu tazminatın ödeneceği belirtildiği halde DHMİ, TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş.’de, geçici görevli çalışan personele bu tazminatın ödenmediği belirtilerek, tazminatların bir an önce ve geriye dönük olacak şekilde ödenmesini talep etti.

Ulaştırma Memur-Sen ayrıca, Deprem Bölgesinde bulunan birçok Kamu Kurumunda, Deprem Tazminatlarının “Korona Virüsü salgınıyla ilgili risk grubunda oldukları gerekçesiyle idari izinli sayılan kamu personeline” ödenmeye devam ettiği belirterek, diğer Kamu Kurumlarında olduğu gibi, DHMİ, TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. personeline de Deprem tazminatlarının ödenmeye devam edilmesini istedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*