Tahtalı Dağı Nerede? Tahtalı Dağı Yüksekliği Kaç Metre? Tahtalı Dağı’na Nasıl Gidilir?

Tahtalı Dağı (veya Olimpos Dağı), Batı Toroslar’da, Bey Dağları grubunun içinde, Teke Yarımadası’nda yer alır. Antalya sınırlarında, Kemer’in güneybatısı, Tekirova’nın batısında kalır. Olimpos Beydağları Millî Parkı sınırlarındadır.

Litolojik yapısı Kambriyen-Kratese yaşlı çökelme ile oluşmuş kırıntılı-karbonatlı kayaçlardan oluşur.

Tahtalı Dağı’nın batı tarafındaki boğazdan Likya yolunun batı rotası geçer. Rota üzerinde yaşlı sedir ve ardıçlar arasından yol alınır.

Dağın zirvesine kadar çıkan teleferik hizmeti vardır. 726 metreden, 2365 metre yüksekliğe kadar, 4350 metre uzunluğunda yol çıkılabilmektedir. Bu uzunluğu ile dünyanın sayılı uzunlukta teleferiklerden biridir.

Tahtalı Dağ’ın yamaçlarında Beycik Köyü’nüde antik harabeler bulunur. Dağın güney eteklerinde, Beycik’in 3 km KD yönünde başka Helenistik Dönem harabeleri de bulunur.

Antik devirlerde, pek çok başka dağ ile birlikte, tanrıların dağı anlamında Olympos/Olympus Dağı adı verilmiştir.

Tahtalı Dağı Nasıl Bir Yer?

Tahtalı Dağı’na ulaştığınızda olağanüstü manzaralar sizi beklemekte. Burada güneşin doğuşunu izlemek, muhteşem manzaralar eşliğinde temiz havanın tadını çıkarmak ve dinlemek, yapılan güzel aktiviteler arasında başta geliyor.

Tahtalı Dağı’nda ayrıca 200’er kişilik kapalı ve açık restoran, düğün, toplantı salonları, Shakespeare Mountain Bistro, yamaç paraşütü (paragliding), güneşlenme ve dürbün donanımlı seyir terasları ve muhteşem zirve panoraması bulunmakta.

Tahtalı Dağı’na Teleferik Yolculuğu

Dünyanın en uzun ikinci, Avrupa’nın ise en uzun Teleferiği olan Olimpos Teleferik, Akdeniz’i ve 2,365 Metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesini birleştirmekte.

“Sea to Sky” sloganıyla Kemer’de gözünüze çarpacak olan Tahtalı Dağı’na teleferik ile yaklaşık 10 dakika süren bir yolculukla ulaşım mümkün. Teleferik kabinleri ise yaklaşık 80 kişilik kapasiteye sahip.

Tahtalı Dağı’nda Yamaç Paraşütü

2011 yılında itibaren hizmete sunulan yamaç paraşütü (Paragliding), dünyanın en uzun parkuru olması sebebiyle amatör ve profesyonel yamaç paraşütçülerinin yoğun ilgisini çekmekte. Tahtalı Dağı’nda yamaç paraşütü, Escape. isimli firma tarafından organize edilmekte.

Tahtalı Dağı’na Nasıl Gidilir?

Tahtalı Dağı Olimpos Teleferik, Kemer’den yaklaşık 35 km., Antalya merkezden ise 57 km. mesafede, Çamyuva ve Tekirova tatil beldeleri arasında bir konumda yer almakta. D400 ana yol üzerinden “Tahtalı Teleferik” sapağından girdikten sonra yaklaşık 7 km.lik bir yolu takip ederek Olimpos Teleferik ana istasyonuna ulaşıyorsunuz. Buradan da teleferik ile yaklaık 10 dakikalık bir yolculuk sonrasında Tahtalı Dağı’na varmış oluyorsunuz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*