Erciyes Kayak Merkezi, Hafta Sonu 85 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Erciyes, Hafta Sonu Kayakseverlerin Akınına Uğradı
Erciyes, Hafta Sonu Kayakseverlerin Akınına Uğradı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir dünya markası olan Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nin sadece hafta sonu yerli ve yabancı olmak üzere 85 bin ziyaretçiyi ağırladığını söyleyerek, “Erciyes, hafta sonu kayakseverlerin akınına uğradı. Erciyes’in karı, Kayseri’nin kârı olmaya devam ediyor” dedi.

Başkan Büyükkılıç, İç Anadolu Bölgesi’nin birinci, Türkiye’nin beşinci büyük dağı unvanına sahip olan Erciyes’te, Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından yönetilen Erciyes Kayak Merkezi’ne hafta sonu 85 bin ziyaretçi geldiğini belirtti.

Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Erciyes Kayak Merkezi bu hafta sonu da kayakseverlerin yoğun ilgisiyle adeta dolup taştı. Ukrayna, Rusya ve Polonya’dan charter seferleriyle, ayrıca Latin Amerika ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden tarifeli uçaklarla Erciyes’e kayak yapmaya geliyorlar. Bunun yanı sıra okulların yarıyıl tatili ve hafta sonunu da fırsat bilen Kayserililer Erciyes Kayak Merkezi’ne akın etti. Sadece bu hafta sonu 85 bin ziyaretçiyi Erciyes’te ağırladık. Misafirlerimiz kayak, kızak, snowboard, teleferik gibi bol aktiviteli, keyifli zaman geçirdiler” dedi.

Erciyes Kayak Merkezi’nde gündüz kadar gece de kayağın büyük ilgi gördüğünü hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Dünyanın en ünlü kayak merkezlerinde yapılan gece kayağı, Erciyes’imizde de özel olarak aydınlatılan pistte sömestr tatili boyunca tatilcilere kayak deneyimi sunuyor. Bu muhteşem doğanın ve birbirinden güzel kayak pistlerinin tadını çıkarmak için herkesi bir gün mutlaka Erciyes’e bekliyoruz. Bu vesileyle ülkemizin ilk ve tek dağ yönetim şirketi Kayseri Erciyes A.Ş. yönetimine ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, dünyanın en büyük sertifikalandırma kuruluşu Bureau Veritas tarafından verilen sertifika ile dünyada ilk defa “Güvenli Kayak Merkezi” sertifikasına sahip olan Erciyes Kayak Merkezi’nin, bu yıl da yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradığını vurgulayarak, Türkiye’nin incisi, Kayseri’nin sembolü, dağcılık ve kış sporları alanında 19 mekanik tesisi, 112 kilometrelik 41 kayak pisti ile cazibe merkezi olan Erciyes’in karının, Kayseri’nin kârı olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*