Kartepe Teleferik Hattı İşi İmzaya Kaldı

Kartepe Teleferik Hatti Isi Imzaya Kaldi
Kartepe Teleferik Hattı İşi İmzaya Kaldı

Kartepe’de yapılacak teleferik hattının ihalesine katılan ve ihaleyi almayan Leintner ve SPA ortaklığının itirazı Kamu İhale Kurumu(KİK) tarafından reddedildi. İtirazın reddedilmesi ile birlikte Büyükşehir, Grand Yapı ve Doppelmayr ortaklığını sözleşmeyi imzalamak için davet etti. Önümüzdeki hafta imzalanması beklenen sözleşmenin ardından teleferiğin inşaatı başlayacak.

Özgür Kocaeli’den Süriye Çatak Tek’in haberine göre:” Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe’de yapılmak istenen Teleferik Projesinin ikinci ihalesine yapılan itiraz Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından reddedildi. 25 Mart’ta yapılan ikinci ihaleye katılan Leintner ve SPA ortaklığı önce Büyükşehir’e, daha sonra KİK’e itiraz etti. Her iki kurumdan da itiraz reddedildi. İtirazların reddedilmesinin ardından ihaleyi alan Grand Yapı ve Doppelmayr ortaklığını sözleşme için çağrıldı. Firma yetkililerinin önümüzdeki hafta evraklarını tamamlayarak sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

İKİ KURUMA İTİRAZ ETTİ

Mart ayında 309 milyon 596 bin lira muhammen bedel ile yapılan ihalede Leintner ve SPA ortaklığı 334 milyon 400 lira, Grand Yapı ve Doppelmayr ortaklığı 335 milyon lira teklif verdi. İhale komisyonu her iki ortaklığın verdiği tekliflerin yanı sıra evraklarında inceleme yaptı. Komisyon yaptığı incelemenin ardından Grand Yapı ve Doppelmayr firmasına ihaleyi verdiklerini açıkladı. Ancak ihaleyi almayan Leintner ve SPA ortaklığı ihaleyi itiraz etti. Büyükşehir itirazı reddedince KİK’e itirazda bulunuldu. KİK de itirazı geçtiğimiz hafta reddetti.

YATIRIM TEŞVİKİ ALDI

KİK’in itirazının ardından ihaleyi alan Grand Yapı ve Doppelmayr ortaklığı Büyükşehir tarafından sözleşmenin imzalanması için davet edildi. Bunun üzerine firma evraklarını hazırlamaya başladı. Aynı zamanda yatırım teşviki için başvuran firmanın başvurusunun da kabul edildiği öğrenildi. Firma evraklarını tamamladıktan sonra önümüzdeki hafta Büyükşehir’e gelerek sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

10 GÜN İÇİNDE YER TESLİMİ OLACAK

Sözleşmenin imzalanmasının ardından büyükşehir 10 gün içinde firmaya yer teslimi yapacak. Firma şantiyesini kurduktan sonra teleferik projesinin inşaatına başlayacak. 2023 yılında tamamlanması beklenen teleferik projesi ile Büyükşehir Kocaeli’nin 50 yıllık hayalini de gerçekleştirmiş olacak. Derbent ve Kuzuyayla arasında çalışacak teleferik hattı 4 bin 695 metre olacak. 2 istasyonun yer alacağı teleferik projesinde, 10’ar kişilik 73 kabin hizmet verecek. Saatte 1500 kişi kapasiteli teleferik hattındaki kot mesafesi 1090 metre olacak. Buna göre başlangıç kotu 331, varış kotu ise 1421 metre olacak. İki istasyon arasındaki mesafe 14 dakikada aşılacak.

GENEL

Ali Bahar: Antalya’nın Ekonomik Dinamosu

Ali Bahar, Antalya’nın ekonomik dinamosu olarak dikkat çekiyor. Şehrin kalkınmasına katkı sağlayan projeleri ve liderlik vizyonuyla, Antalya’nın geleceğini şekillendiriyor. Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir gelişim için kritik bir rol oynamaktadır. […]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*