ALES Sınavı ve Detayları

ALES Sınavı Hakkında Bilgiler

ALES Sınavı Hakkında Bilgiler

Yılda üç kez düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 1 hafta sonu süresince gerçekleştirilecektir. Yüksek lisans ve doktora adaylarının gireceği sınavda toplamda 100 soru yer almaktadır.

ALES/1 Sınav Detayları

ALES/1 Sınav Detayları

ALES/1 sınavı, 21 Nisan 2024 tarihinde saat 10.15’te başlayacak ve 150 dakika sürecektir. Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sayısal Testi ve Sözel Testi olmak üzere toplamda 100 soru yer alacaktır.

Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni 04 Nisan 2024 tarihinden itibaren ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebileceklerdir. Sınav Giriş Belgesi, sınav günü adayların yanlarında olması gereken önemli belgelerden biridir.

ALES Sınavı ve Detayları

Geçici Kimlik Belgesi Düzenleme

Geçici Kimlik Belgesi Düzenleme

2024 ALES sınavına girecek adaylardan T.C. Kimlik Kartı’nı kaybeden veya kimlik bilgileri eksik olanlar için Nüfus Müdürlükleri, 20 Nisan 2024 Cumartesi ve 21 Nisan 2024 Pazar günleri 07.00-10.00 saatleri arasında açık olacaktır. Bu süreçte adaylara fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgesi düzenlenecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*