Antalya Tünektepe Teleferik Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı

ANTALYA'DA TELEFERİK KABİNİ DÜŞTÜ: 1 ÖLÜ, 2'Sİ ÇOCUK 7 YARALI HELİKOPTERLE KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Olayın Detayları: Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Antalya Tünektepe Teleferik Tesisi’nde bir direk devrilerek kabinin kayalık alana çarpmasına neden oldu. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, 7 kişi yaralandı. Kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi ve yaralılar helikopterle tahliye edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teleferik kazasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak yapılan kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Adli soruşturmanın başlatıldığını ve teknik incelemelerin sürdüğünü belirtti.

Mahsur Kalanların Sağlık Durumu Nasıl?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralı vatandaşların sağlık durumlarının ciddi olmadığını ve tedavilerine başlandığını açıkladı. Yaralıların hastaneye sevk edilerek tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

Kurtarma Çalışmaları Sürüyor!

AFAD Başkanı Okay Memiş, teleferikte mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için titizlikle yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Asılı kalan kabinlerdeki vatandaşların tahliyesi için helikopterlerin kullanıldığını ve çalışmaların gece boyunca süreceğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmalarına destek için askeri uçak görevlendirildiğini duyurdu. Toplam 543 arama kurtarma personeli ve çeşitli ekiplerin olay yerinde çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*