Emlak Vergisi ve Ödeme Detayları

Emlak vergisinin mükellefi, bir binanın, arsanın veya arazinin maliki ya da varsa intifa hakkı sahibidir. Bu durumda her iki durum da söz konusu değilse, bina, arsa veya arazi üzerinde tasarruf eden kişiler vergi mükellefi olarak kabul edilirler. Eğer mal mülkiyeti paylı ise, mal sahipleri vergiyi hisseleri oranında ödemekle yükümlüdür.

Konut sahipleri, emlak vergisini yıl içinde iki taksit halinde ödeyebilirler. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayıs aylarında yapılırken, ikinci taksit ödemeleri kasım ayında gerçekleştirilir.

Emlak Vergisi ve Ödeme Detayları

Emlak Vergisi Ödeme ve Sorgulama

Emlak Vergisi Ödeme ve Sorgulama

Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar, bu işlemleri belediyelerden veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) İnternet Vergi Dairesi hizmeti üzerinden e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirebilirler.

Emlak Vergisi ve Ödeme Detayları

Emlak vergisi ödeme işlemi belediyeler aracılığıyla gerçekleştirildiği için ilgili belediyenin E-Devlet entegrasyonuna sahip olması gerekmektedir. Eğer belediyenin bu entegrasyonu bulunmuyorsa ve belediye internet sitesi üzerinden ödeme yapılamıyorsa, vatandaşların ödemeyi belediyeye doğrudan yapmaları gerekmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*