Google’dan 23 Nisan Doodle’u

Google, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel Doodle tasarımı hazırladı. Türk bayrağı ve balonlarla süslenen bu özel doodle, Google ana sayfasında ziyaretçileri karşılıyor. Her yıl dünya genelinde çocuklarla birlikte kutlanan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olarak da kabul ediliyor.

Google'dan 23 Nisan Doodle'u

23 Nisan Google Doodle Tarihi

23 Nisan Google Doodle Tarihi

Google, özel ve önemli günlerde kullanıcıları için özgün doodle’lar tasarlayarak ana sayfasında yayınlıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da bu kapsamda doodle ile kutlandı. Türk bayrağı ve balonlarla süslenen doodle’a tıklayarak daha fazla bilgiye ulaşmak mümkün.

Google'dan 23 Nisan Doodle'u

23 Nisan’ın Kutlama Tarihçesi

23 Nisan'ın Kutlama Tarihçesi

  • Atatürk, 23 Nisan 1921’de Milli Bayram olarak kutlanmasına karar verilen 23 Nisan Bayramı’nı, 23 Nisan 1929 tarihinde çocuklara armağan etti.
  • 23 Nisan, 27 Mayıs 1935 tarihinde çıkarılan Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile “Ulusal Egemenlik Bayramı” olarak kutlanmaya devam edildi.
  • 1981 tarihli Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun’da, 20 Nisan 1983’te yapılan değişiklikle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nın adı, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak değiştirildi.

1979 yılında başlayan uluslararası kutlamalarla 23 Nisan, Türkiye’nin çocuklara armağan ettiği önemli bir bayram haline geldi. Dünyanın birçok ülkesinden çocuklar Türkiye’ye gelerek bu özel günü birlikte kutlamaktadır. Türkiye, çocuklara bayram hediye eden ve bu hediyesini dünya çapında paylaşan ilk ve tek ülke konumundadır.

Google'dan 23 Nisan Doodle'u

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*