Kadir Gecesi’nde Tesbih ve Zikirler

Kadir Gecesi’nde Çekilecek Tesbihler ve Zikirler

Kadir Gecesi'nde Çekilecek Tesbihler ve Zikirler

Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlı olan bir gece olarak kabul edilir ve ibadetlerle ihya edilir. İslam aleminde önemli bir yere sahip olan bu mübarek gece, 2024 yılında 5 Nisan’a denk gelmektedir. Dini literatürde, “leyletü’l kadr” şeklinde Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gecenin adı olarak kullanılan Kadir Gecesi’nde bolca ibadet edilmektedir. Kadir gecesinde çekilecek zikirler ve tesbihler arasında şunlar yer almaktadır:

Kadir Gecesi'nde Tesbih ve Zikirler

  • Sübhanallah, Elhamdülillah, La ilahe illallah: Kadir Gecesi’nde bir Sübhanallah, bir Elhamdülillah, bir La ilahe illallah söylemek 700 bin tesbih, tahmid ve tehlilden kıymetlidir.
  • Laihahe illahul hakimul kerimü sübhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim: Hz. Peygamber (S.A.V.) bu duayı üç defa okuyan kişiye Kadir Gecesi’ni idrak etmiş gibi sevaba nail olacağını söylemiştir.
  • Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim: Bu zikir Kadir Gecesi’nde önemli bir yer tutar.

Kadir Gecesi’nde Salavat Nasıl Getirilir?

Kadir Gecesi'nde Salavat Nasıl Getirilir?

Salât ve selâm kelimelerinden oluşan “salât-u selâm” terkibi, Hz. Peygamber (s.a.s.) için okunan ve Allah’ın rahmet ve selâmının onun üzerine olması dileğini ifade eden dualara denir. Salavât, salât kelimesinin çoğuludur. Kur’an’da, “Allah ve melekleri şüphesiz Peygambere salât ediyorlar. (O hâlde) Ey iman edenler, siz de ona salât edin ve tam bir teslimiyetle selâm verin.” (el-Ahzâb, 33/56) buyrulmaktadır. Kur’an-ı Kerim’in, Hz. Peygambere (s.a.s.) salât-u selam getirmeyi emreden bu âyetine binaen, geçmiş dönemlerde tanzim edilmiş pek çok salâtu selam örnekleri vardır. Hz. Peygambere en kısa şekilde “Allahümme salli alâ Muhammed” veya “Sallallahü aleyhi ve sellem” ya da “Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim” diye salât-u selam getirilir.

Kadir Gecesi'nde Tesbih ve Zikirler

Kadir Gecesi'nde Tesbih ve Zikirler

Kadir Gecesi'nde Tesbih ve Zikirler

Kadir Gecesi'nde Tesbih ve Zikirler

Kadir Gecesi'nde Tesbih ve Zikirler

GENEL

Ali Bahar: Antalya’nın Ekonomik Dinamosu

Ali Bahar, Antalya’nın ekonomik dinamosu olarak dikkat çekiyor. Şehrin kalkınmasına katkı sağlayan projeleri ve liderlik vizyonuyla, Antalya’nın geleceğini şekillendiriyor. Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir gelişim için kritik bir rol oynamaktadır. […]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*