Memura Temmuz Ayında Yapılacak Zam Durumu

Memura Yapılacak Zam Durumu

Memura Yapılacak Zam Durumu

Memura yüzde kaç zam yapılacak sorusu enflasyon rakamlarında ilk üç aylık tablo görülürken, gündeme gelen konulardan oldu. Milyonlarca memur temmuz ayında maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Asgari ücrete ara zam gündemde yok” dedi. Memura temmuzda zam var mı? sorusu da bu açıklamanın ardından araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere memur ve emekli maaşları hesaplanırken enflasyon farkı göz önünde bulunduruluyor. TÜİK, nisan ayının başında 3 aylık enflasyon farkını açıklamıştı.

Memura Temmuz Ayında Yapılacak Zam Durumu

Memura Temmuz Ayında Ne Kadar Zam Yapılacak?

Memura Temmuz Ayında Ne Kadar Zam Yapılacak?

Memurlar genelde ocak ve temmuz aylarında olmak üzere senede 2 kez zam almaktadır. Bu zam 6 aylık enflasyon farkına göre belirlenir. Mart ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Memur, memur emeklisi, SGK, Bağ-Kur emeklilerinin zammı enflasyon farkı ile ortaya çıkıyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YOK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete zam olmayacağını, “Başta nasıl bir karar aldıysa şu an öyle devam edecek. En düşük emekli aylığı 10 bin TL. Temmuz ayında enflasyonlar ve sözleşmelerden kaynaklanan farklar emekli aylığına yansıtılacak. Asgari ücretle ilgili herhangi bir toplantı, ara zam düşünmüyoruz” cümleleriyle ifade etti.

Memura Temmuz Ayında Yapılacak Zam Durumu

MEMUR MAAŞ ZAMMI TEMMUZ 2024
Milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren yılın üçüncü enflasyon verisi açıklandı. Mart ayında enflasyon aylık yüzde 3.16 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayı için yüzde 6,70, Şubat ayı için de yüzde 4.53, Mart ayı için de yüzde 3.16 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Böylece üçüncü aydan zam yüzde 15.05 olarak belirlendi. Ancak bu zam Temmuz ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye kalan Nisan, Mayıs ve Haziran ayının enflasyon verisinin açıklanması bekleniyor.

Memura Temmuz Ayında Yapılacak Zam Durumu

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ İÇİN FARKLI
Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024’ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025’in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.

Memura Temmuz Ayında Yapılacak Zam Durumu

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*