Öğretmen Ataması ve Kontenjanları: Bakan Tekin’den Açıklamalar

Bakan Tekin’den Öğretmen Ataması Açıklaması

Bakan Tekin'den Öğretmen Ataması Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü nedeniyle Meclis Tören Salonunda verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, öğretmen atama rakamlarına ilişkin bir başka soruya ise “Öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız.” cevabını verdi.

Öğretmen Ataması ve Kontenjanları: Bakan Tekin'den Açıklamalar

Öğretmen Ataması Kontenjan ve Kadrolar Belli Oldu Mu?

Öğretmen Ataması Kontenjan ve Kadrolar Belli Oldu Mu?

2024 MEB öğretmen atama takviminin belli olmasıyla kontenjanlar ve branş dağılımları açıklanacak. Bakan Tekin önümüzdeki hafta sayının belirleneceğini açıkladı. Bu bilgiye göre önümüzdeki hafta MEB öğretmen atama kontenjan sayılarının ilan edilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

MEB öğretmen atama başvuru tarihleri ve başvuru şartları için detaylar takip ediliyor. Eğitim fakültesi mezunu öğretmen adaylarının aylardır beklediği 2024 yılı öğretmen atamaları ile ilgili Bakan Tekin’den son dakika açıklama geldi. Öğretmen ataması kontenjan ve kadro sayıları ve başvurular MEB takvimi ile başlayacak. MEBBİS başvuru ekranı üzerinden alınacak öğretmen atama başvuruları sonrası atama tercihleri gerçekleşecek. 2023 yılı Mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Peki, öğretmen ataması ne zaman? Hangi branştan ne kadar öğretmen alınacak? İşte, ayrıntılar.

Öğretmen Atama Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?

Öğretmen Atama Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın personel.meb.gov.tr internet adresi üzerinden yayınlanacak başvuru kılavuzu ile öğretmen atama başvuruları yayınlanacak. Bakanlığın çalışmaları tamamlandıktan sonra atama kılavuzunda branş ve kadro dağılımları ilan edilecek.

Öğretmen Ataması ve Kontenjanları: Bakan Tekin'den Açıklamalar

EN ÇOK HANGİ BRANŞTAN ATAMA YAPILACAK? 2023 yılı Mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayırmıştı. Atamaların büyük çoğunluğu deprem bölgesine yapılırken 22 bin 500’ün üzerinde öğretmen Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen 10 ile atandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*