Şükrü Furkan Öztürk: Bilimdeki Yükselişi

Şükrü Furkan Öztürk Kimdir?

Şükrü Furkan Öztürk, 1999 yılında Trabzon’un topraklarına ayak basarak dünyaya merhaba dedi. Eğitim serüvenine Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü’nde başlayan Öztürk, bilim ve araştırmaya olan tutkusunu bu saygın üniversitenin koridorlarında pekiştirdi ve lisans eğitimini başarıyla tamamladı.

Üniversite yıllarında özellikle ultracold dipolar Bose-Einstein kondensatları üzerine yaptığı teorik çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Furkan Öztürk, bu çalışmalarda Hartree-Fock Bogoliubov yöntemini ustalıkla kullanarak bilim dünyasında kendine sağlam bir yer edindi.

Akademik Kariyeri

2018 yılında Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü’nde doktora eğitimine başlayan Öztürk, deneysel atomik, moleküler ve optik fizik alanında yüksek lisans derecesiyle donanımlı bir şekilde doktora çalışmalarına devam etti. Doktora sürecinde özellikle Erbium elementiyle yapılan kuantum gaz mikroskobu inşası konusunda önemli çalışmalara imza attı.

Güncel Çalışmaları

Halihazırda Sasselov grubunun bir üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Furkan Öztürk, homokiralitenin kökenleri ve önbiyotik dünyanın kimyasına ultraviyole ışığının etkilerini araştırmaktadır. Bu değerli çalışmalarıyla Dünya’da yaşamın başlangıcına dair önemli ipuçları sunmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*