Tokat’ta Meydana Gelen Deprem ve Okulların Durumu

Tokat’ta Meydana Gelen Deprem

Tokat'ta Meydana Gelen Deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.99 kilometre derinliğinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır.” ifadelerini kullandı. Alınan ilk bilgiye göre bazı köylerde eski binaların yıkıldığı öğrenildi. Deprem Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara’dan da hissedildi.

Tokat'ta Meydana Gelen Deprem ve Okulların Durumu

Okulların Durumu

Okulların Durumu

Önceki gece aynı bölgede 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde peş peşe iki deprem meydana gelmişti. Tokat Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Tokat ilimiz Sulusaray ilçemizde 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde meydana gelen 2 deprem nedeniyle Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerimizde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir” ifadeleri yer almıştı. Ancak henüz 19 Nisan Cuma günü için resmi bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili açıklama geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

Deprem sonrası veli ve öğrenciler de yarın Tokat’ta okulların tatil olup olmayacağını merak etmeye başladı. Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, Buğdaylı köyünde bazı evlerin hasar gördüğünü belirterek, “Dün akşam da deprem olmuştu. Orada bir hasar söz konusu değildi. Vatandaşlarımız panik yapıp sokağa çıkmıştı sadece. Bugün de bir deprem geldi. Buğdaylı köyünde bazı evlerde bir hasarın söz konusu olduğu ve farklı camilerde minarenin yıkıldığına dair bilgiler geldi. Teyit edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tokat'ta Meydana Gelen Deprem ve Okulların Durumu

  • Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Bir kaç minarenin yıkıldığına dair bir duyum aldık. AFAD ekiplerimiz intikal halinde. Panik durumlar söz konusu. Şu an yaralı olarak intikal eden bir şey yok. Birkaç köyümüzle ilgili bazı eski mekanların yıkıldığına dair duyumlar aldık ve teyit edeceğiz. Bunun dışında herhangi bir olumsuz ihbar yok.” açıklamasında bulundu.
  • Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu ise, “Krize merkezindeyiz ve olayı yakından takip ediyoruz. Merkezimizde bir problem yok. Gelen bilgiler vatandaşlarımızla alakalı bir yaralanmanın ya da can kaybının olmadığı yönde. Bilgiler geldikçe paylaşacağız. Tokat Merkez’de de hissedildi. İlk aldığım bilgilere göre Merkez’de bir sıkıntı yok. Kriz merkezindeyiz süreç yakından takip ediyoruz vatandaşlarımız merak etmesin.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*