TYP İşçileri ve Kadro Beklentisi

TYP ile çalışan işçiler, kadro beklentisi ile gündemi yakından takip ediyor. Toplum Yararına Program (TYP), işsiz olan vatandaşlara kamu kurumlarında 9 aylık dilimlerle çalışma imkanı sunmaktadır. Genellikle okullarda ve diğer kamu kurumlarında temizlik işleri gibi pozisyonlarda görev alan TYP işçileri, deprem dolayısıyla uzatılan süreçle birlikte kadro beklentisine girmişlerdir.

TYP Kadro Gelecek Mi?

TYP Kadro Gelecek Mi?

TYP’ye kadro verileceği hususunda sosyal medyada bazı iddialar yer almaktadır. Ancak bu iddiaların henüz resmi bir doğrulaması bulunmamaktadır. Konunun Meclis gündemine gelmesi halinde haberimiz güncellenecektir.

TYP İşçileri ve Kadro Beklentisi

TYP Nedir?

TYP Nedir?

Toplum Yararına Programlar (TYP), afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*