KPSS Taban Puanları ve Geçerlilik Süreleri Hakkında Bilgiler

KPSS Taban Puanları ve Geçerlilik Süreleri

KPSS Taban Puanları ve Geçerlilik Süreleri

KPSS taban puanları, kamu sektöründe memur olmayı hedefleyen adaylar için önemli bir gündem maddesidir. Öğretmen, doktor, hemşire, polis gibi farklı meslek dallarında kariyer yapmayı isteyen binlerce aday, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2024 Lisans oturumlarına katılım sağladı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Temmuz ayında gerçekleştirilen sınavların sonuçlarıyla birlikte, gözler KPSS taban puanları listesine çevrildi. Memur adayları, kendi puanlarını ve yerleşmek istedikleri kurumların taban puanlarını dikkate alarak tercih süreçlerini şekillendirecekler. Ayrıca, KPSS puanları 50, 55, 60, 65, 70 gibi aralıklarda da araştırılmakta. KPSS atama puanları, belirli kriterlere göre farklılık göstermektedir. İşte detaylar…

KPSS Taban Puanları ve Geçerlilik Süreleri Hakkında Bilgiler

KPSS 50, 55, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 PUANLARLA NEREYE GİDİLİR?

Geçtiğimiz süreçte KPSS tercihlerini kabul eden ve yerleştirme işlemlerini gerçekleştiren ÖSYM, atama puanlarını erişime açmıştı. KPSS Lisans atama puanları, kadro ve şehirlere göre değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki linke tıklayarak KPSS atama ve yerleştirme puanlarına ulaşabilirsiniz.

KPSS Taban Puanları ve Geçerlilik Süreleri Hakkında Bilgiler
ATAMA PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS PUANLARI KAÇ YIL GEÇERLİ OLUR?

KPSS 2024 sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için 2024-KPSS’de elde edilecek puanların geçerlilik süresi yalnızca bir yıldır. Bu süreler içinde yeni bir sınav yapılmadığı takdirde, sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder. Adaylar, ortaöğretim veya ön lisans düzeyinden KPSS sınavına girip, takip eden KPSS B Grubu Lisans sınavına katıldıklarında, bu durumda KPSS B Grubu Lisans sınavı sonucunun açıklanma tarihi itibarıyla KPSS Ortaöğretim veya Ön Lisans sınav sonuçlarının geçerliliği sona erer. Aynı şekilde, 2022-KPSS’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinden giren adaylar, 2024-KPSS Lisans sınavına katıldıklarında, bu sınav sonucunun açıklanma tarihi itibarıyla KPSS Ortaöğretim veya Ön Lisans sınav sonuçlarının geçerliliği sona erecektir.

KPSS Taban Puanları ve Geçerlilik Süreleri Hakkında Bilgiler

KPSS A VE B GRUBU KADRO NEDİR?

Yönetmeliğin 2. maddesine göre, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar iki gruba ayrılmaktadır:

KPSS Taban Puanları ve Geçerlilik Süreleri Hakkında Bilgiler

  • A Grubu Kadrolar: Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrasında yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevlerdir. Ayrıca, il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanacak kadroları da kapsamaktadır.
  • B Grubu Kadrolar: 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında, yukarıda (a) bendinde belirtilen meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacak olanları kapsar.

KPSS Taban Puanları ve Geçerlilik Süreleri Hakkında Bilgiler