Sonbahar Hava Durumu ve Kış Beklentileri

Sonbahar Hava Durumu ve Kış Beklentileri - TeleferikHaber
Sonbahar Hava Durumu ve Kış Beklentileri - TeleferikHaber

Yurdun dört bir yanında havalar giderek serinlemeye başladı. Kasım ayının yaklaşmasına rağmen beklenen sonbahar yağmurları henüz gerçekleşmedi. Bazı bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar görülmeye devam ediyor. CNN TÜRK Meteoroloji Profesörü Dr. Orhan Şen, CNN TÜRK muhabiri Ümit Uzun’a yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerin hava durumuna ilişkin tahminlerini paylaştı.

Bu Kış Nasıl Geçecek?

Prof. Dr. Şen, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Güneşin ısıtma etkisi giderek zayıfladı. Güneş battığında üşümeye başlıyorsunuz; çünkü havadan radyasyon kaybı meydana geliyor. Özellikle İstanbul’da akşam 5’ten sonra dışarı çıkarken mont olmadan çıkmamanızı öneririm. Sonbahar kendini iyice hissettiriyor. Sonbaharın bitmesine daha zaman var ama sıcaklıklar hala yüksek. Önümüzdeki 4-5 gün boyunca havanın bu şekilde devam edeceğini öngörüyoruz.”

İstanbul’a Kar Ne Zaman Yağacak?

Şen, kışın beklentilerine ilişkin ise, “Sıkı bir kış beklememek lazım. Çocukluğunuzdaki kışlar, İstanbul için artık uzak bir ihtimal. Eğer İstanbul’da bir gün kar yağarsa ne mutlu bize. Neden sonbahar, yağışlı bir mevsim olmasına rağmen bu yıl yağışsız geçiyor? Çünkü Ekim ayı çiftçiler için son derece önemli. Toprak, gerekli nemi alamadı. Önümüzdeki bir hafta boyunca da yağış beklemiyoruz. 5-6 gün boyunca ülke genelinde yağış olmayacak ve yağan yağmur da ne yazık ki yetersiz kalıyor.” diye belirtti.

Ayrıca, akşamları dışarı çıkarken yanınızda mont bulundurmanızı öneriyorum. Gündüz hava açık olduğunda, genellikle gece de hava açık olur. Ancak bu gece soğumanın etkisiyle sis oluşma ihtimali var. Bu nedenle, karayolu ulaşımında dikkatli olunması gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Bursa Teleferiğinde Sağlık Personeline Yüzde 50 İndirim - TeleferikHaber
Bursa

Bursa Teleferik Bakım İçin 20 Gün Kapanacak

Bursa ile Uludağ arasındaki ulaşımın önemli alternatiflerinden Bursa Teleferik, kış sezonu öncesinde gerçekleştirilecek bakım ve teknik kontroller nedeniyle seferlerine geçici olarak ara verecek. 5 Ekim’de kapanması planlanan tesisin, çalışmaların tamamlanmasının ardından 26 Ekim’de yeniden hizmete alınması hedefleniyor. Uludağ’a ulaşımda özellikle turistler ve vatandaşlar tarafından yoğun kullanılan teleferik hattında, kış şartları 🚡