Boztepe Teleferik Hattı Yeniden Hizmete Hazır

Boztepe Teleferik Hattı Yeniden Hizmete Hazır - TeleferikHaber
Boztepe Teleferik Hattı Yeniden Hizmete Hazır - TeleferikHaber

Ordu’nun misafir odası olarak nitelendirilen ve her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan Boztepe’ye ulaşım sağlayan Teleferik hattında yürütülen bakım çalışmaları tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi ve üretici firmanın ortaklaşa yürüteceği çalışmalar kapsamında, 60 bin işletim saati revizyonu yapılmasının yanı sıra, direkler üzerindeki bataryalar hattan indirilerek gerekli revizyon çalışmaları ve tesisin tüm kaynak noktalarına tahribatsız muayene uygulandı.

Ayrıca sürüş çarkı revizyonu kapsamında çark üzerinde bulunan rulman parçaları değiştirilerek gerekli testler yapıldı. Elektrik motoru revizyon çalışmaları da bakım programı içinde yer alırken tüm bu çalışmalar üretici firma tarafından orijinal yedek parçalar kullanılarak hayata geçirildi.

BAŞKAN GÜLER: “İSİMLERİ TELEFERİĞE DEĞİL, KALBİNİZE YAZIN”

Teknik bakımların yanı sıra kullanım sırasında zarar verilen teleferik kabinleri de yenilendi. Sosyal medya hesapları üzerinden teleferiğin eski hali ve yeni halini gösteren bir video paylaşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, teleferiğin yenilendiğini vurguladı. Başkan Güler o paylaşımında, “İsimleri teleferiğe değil, kalbinize yazın. Teleferik kabinlerimiz artık yepyeni” ifadelerini kullandı.

Teleferik Tesislerinde Teknik Hafıza Dijitalleşiyor: Egenil’den Yeni Yönetim Portalı - TeleferikHaber
GENEL

Teleferik Tesislerinde Teknik Hafıza Dijitalleşiyor: Egenil’den Yeni Yönetim Portalı

Egenil Teleferik’in geliştirdiği Teleferik Yönetim Portalı; günlük operasyon jurnalinden bakım ve arıza kayıtlarına, personel belgelerinden kritik stok ve enerji verilerine kadar tesisin teknik hafızasını tek merkezde toplamayı hedefliyor. QR ekipman kimliği, rol bazlı yetkilendirme ve denetime dönük raporlama yapısı portalın öne çıkan unsurları arasında. ORDU – Bir teleferik tesisinde ekipmanı 🚡
Erciyes’te Gondol Teleferikler Misafirlerini Zirveye Taşıyor - TeleferikHaber
GENEL

Erciyes’te Gondol Teleferikler Misafirlerini Zirveye Taşıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla dört mevsim turizm merkezi haline gelen Erciyes’te, Tekir Kapı ve Hacılar Kapı gondol teleferikleri yaz sezonunda da ziyaretçilerine güvenli, konforlu ve eşsiz manzara eşliğinde hizmet vermeyi sürdürüyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde Erciyes’i yalnızca kış aylarının değil, yılın 12 ayı yaşayan bir spor 🚡