Bergama’da Lodostan Teleferik Vagonu Düştü

Bergama’da Lodostan Teleferik Vagonu Düştü :Bergama ilçesinde tarihi Akropol ören yerine ulaşımda kullanılan teleferik hattında, boş haldeki vagon, lodosun etkisiyle yaklaşık 2 metre yükseklikten hattan çıkarak düştü.

Bergama ilçesindeki tarihi Akropol ören yerine ulaşımda kullanılan teleferik hattında, boş haldeki vagon, lodosun etkisiyle hattan çıkarak düştü.

Bergama’da tarihi Akropol ören yerine ulaşım amacıyla kurulan teleferikte, ilçede hafta sonundan bu yana etkili olan lodos nedeniyle kaza yaşandı.

Lodos nedeniyle yolcu alımının durdurulduğu teleferikte, boş vagonların üst istasyona çekilmesi işlemi sırasında vagonlardan biri lodosun etsiyle hattan çıkarak düştü.

Olayda maddi hasar meydana geldi.

İşletmeci Akropolis Teleferik AŞ yetkilileri, kazayla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgar hızının artmaya başlamasıyla teleferiğe yolcu alımının durdurulduğunu ve boş olan vagonların üst istasyona çekilerek park edilmeye başlandığını belirtti.

İstasyona çekilen vagonların otomatik olarak hattan ayrıldığı sırada bir vagonun hava türbülansına yakalanarak raydan çıktığını anlatan yetkililer, vagonun bu nedenle önce 30 santimetre yükseklikte istasyon beton zeminine, oradan da 2 metre yükseklikten toprak zemine yuvarlandığını bildirdi.