Alanya teleferik projesi oldu bittiye mi getiriliyor?

AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, yarın Alanya Belediye Meclisi’nde görüşülecek olan Teleferik Projesi hakkında önemli açıklamalar yaptı.
Alanya kamuoyunun aylardır merakla beklediği Teleferik Projesi yarın Alanya Belediye Meclisi’nde masaya yatırılacak. Yaklaşık bir aydır İmar Komisyonu’nda görüşülen projenin detayları yarın meclis üyelerine anlatılacak ve destek istenecek. Daha önce yaptığı bir açıklamada projeden haberinin olmadığını söyleyen ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nu kastederek, “Sanıyorum bilgi vermesi sırası henüz bize gelmedi” diyerek üstü kapalı eleştirilerde bulunan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, bugün yaptığı açıklamada, teşkilat ve meclis üyeleri olarak projeye karşı olmadıklarını ancak projenin oldu bittiye getirilmesi yönünde bazı çekinceleri olduğunu söyledi.
‘TEŞKİLAT OLARAK DESTEKLEME KARARI ALDIK’
Bugün düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Yasası konusunda Alanya’nın sıkıntıları olduğunu da belirten Güney, kendisi hakkında, “Kongre yüzünden yoğun bir dönem geçirdi, sanıyorum bu yüzden Teleferik Projesi hakkında bilgi almaya vakti olmamıştır” diyen Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’na yönelik bir karşı cevap vermemeyi tercih etti. Teleferik Projesi’ni Alanya’ya yapılacak yeni bir çalışma olduğu için teşkilat olarak destekleme kararı aldıklarını vurgulayan Güney, “Bu projenin bir oldu bittiye getirilmesini istemiyoruz. Sırf yapmış olmak için yapılmasın. Örneğin Damlataş 100. Yıl Parkı ile önündeki otoparkı da içerisine alacak geniş bir teleferik parkı yapılmasını istiyoruz. Bu düşüncemizi Sayın Sipahioğlu’na da ilettik” dedi.
‘ALANYA’NIN ANTALYA’YA OLAN UZAKLIĞINI ANLATTIK’
Öte yandan hafta sonunda AK Parti Antalya İl Binası’nda yapılan AK Parti Antalya Yerel Yönetimler Başkanlığı 12. Şura Toplantısı hakkında bilgi veren Güney, toplantıya Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, belde belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri ile İl Genel Meclisi üyelerinin de katıldığını söyledi. Güney, toplantıda hazır bulunan Antalya Milletvekili Vecdi Gönül ve Menderes Türel ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım’a, Alanya’nın Antalya’ya olan uzaklığını anlattıklarını söyledi.
‘TASARININ KAMUOYUNA YANSIMASINI BEKLİYORUZ’
Güney, “Şu anda bile mesafe uzaklığından ötürü büyük sıkıntı var. Büyükşehir Yasası ile Antalya’ya bağlanırsak Alanya’nın sorunlarının daha da büyüyeceğini anlattık. Bu konuda gerekirse Ankara’ya gittiğimizde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’a çıkacağız” dedi. Güney, “Sayın Gönül, Türel ve Yıldırım, yasanın henüz muğlak olduğunu, bu nedenle şu an için bir yorum ya da analiz yapılamayacağını söylediler. Bu nedenle biz de yasanın tasarı olarak kamuoyuna yansımasını bekleyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak : http://www.alanyaadres.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*