Denizli Büyükşehir’den Travel Turkey İzmir Çıkarması

Denizli’nin tanıtımına katkıda bulunarak kent turizmini geliştirmek için birçok yatırım yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 12’ncisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde de yer aldı. Denizlili turizmcilerle birlikte kentin güzelliklerinin tanıtıldığı Büyükşehir standı yoğun ilgi çekti.

Denizli turizmine katkı sağlamak ve kentin turizm potansiyelini artırmak için bir çok proje hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde de stant açtı. Denizli standına ziyaretçiler yoğun ilgi gösterirken stantta Pamukkale, Denizli Teleferik, Denizli Kayak Merkezi gibi kentin cazibe merkezlerinin tanıtımı yapıldı. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği’ne bağlı 15 otel de Denizli standında kendini tanıtma imkanı buldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin ve dünyanın en önemli turizm fuarlarından birisi olan bu organizasyonda yer almaktan dolayı mutlu olduklarını, olumlu anlamda birçok geri dönüş aldıklarını söyledi.

Turizmcilerden Başkan Osman Zolan’a teşekkür

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen ise, “DENTUROD olarak Denizli Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yeniden Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yer alıyoruz. Pamukkale ören yeri bu yıl yine ziyaretçi rekoru kırıyor. 2 milyonun üzerinde ziyaretçiye ulaşmış durumda. Bu da tüm yılların rekoru. Bunların bir ayağı İzmir, bir diğer ayağı da Ocak sonu İstanbul’da yapılacak olan turizm fuarı. Buralarda bulunmak bizler için önemli. İstanbul’da düzenlenecek turizm fuarına da yine Denizli Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile katılacağız. Bizlere verdiği desteklerden dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ediyorum” dedi.

“Turizm ne kadar çeşitlenirse gelirler de o kadar artıyor”

“Turizmin çeşitlenmesi, nitelikli turistin de şehre gelmesini sağlıyor” diyen Gazi Murat Şen, “Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehre kazandırdığı Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ile Denizli Kayak Merkezi, çevre illerden ciddi anlamda ziyaretçi almaya başladı. Konaklama imkanlarının genişlemesi ile şehir, kış turizmi anlamında da önemli bir destinasyon olacak. Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nın yazı ayrı kışı ayrı güzel. Denizli’ye gelen yerli ve yabancı turistler burayı gezmeden artık kentten ayrılmıyor. Turizm ne kadar çeşitlenirse gelirler de o kadar artıyor. Şehirde herkes kazanıyor. Şehrimiz ülkemizin en güzel yerlerinden birisi. Antik kentleri ile sahip olduğu doğal güzellikleri ile hedeflerimizi de yükselteceğiz. İlk hedefimiz 3 milyon daha sonra da 5 milyon turisti şehrimizde ağırlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Fuarlar ziyaretçi sayısını artırıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılmalarındaki amacın Denizli’nin güzelliklerini yurt içi ve yurt dışında tanıtmak olduğunu vurguladı. Gökoğlan, “Denizli, 19 antik kenti, Denizli Kayak Merkezi, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, Pamukkale’si ve daha birçok güzellikleri ile önemli bir cazibe merkezi. Bu gibi yaptığımız tanıtım çalışmalarının ardından Denizli’de yerli ve yabancı turist anlamında ciddi bir artış gözleniyor. Günübirlik turizm yerine konaklamalı turizmin artması için gayret gösteriyoruz. Bunun içinde Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, kentimizin dünyanın en iyi şehri olması için çalışıyoruz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*