Erzurum Büyükşehir’in düzenlediği Kış spor Okulları başladı

Erzurum Büyükşehir’in düzenlediği Kış spor Okulları başladı :Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kış spor Okulları başladı. Kentte kayak sporunda yeni yetenekleri keşfetmek amacıyla düzenlenen spor okullarında bu yıl 5 bin çocuğa kayak eğitiminin verilmesi hedefleniyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla geçen yıl başlatılan yaz ve kış mevsimlerinde gerçekleştirilen spor okullarına bu yıl da yoğun ilgi gösterildi. 2017 yılında Erzurum’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları’na (EYOWF) hazırlanan şehirde Başkan Sekmen’in kış sporlarıyla ilgili sloganı “Kayak yapmayan kalmasın” felsefesini şiar edinen öğrenciler, 14 kişilik lisanslı antrenör kayak hocası tarafından eğitiliyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde tespit edilen okullarda öğrenim gören kayak severler, ilgili spor branşının bütün özellikleri hakkında teorik ve pratik eğitime tabi tutuluyor. Palandöken Kayak Merkezi’nde bir günde 360 öğrencinin iştirakiyle gerçekleştirilen ücretsiz kayak eğitiminde yeni yetenekler kayak sporuna kazandırılıyor. Bu arada Kış Spor Okulları’na katılan çocukların kayak kıyafetleri başta olmak üzere tüm ekipman, ulaşım, yiyecek ve diğer ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinden Spor A.Ş. tarafından karşılanıyor.

KAYAKTA YENİ ŞAMPİYONLARI YETİŞTİRECEĞİZ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kış Spor Okulları kapsamında kayak sporunda yeni şampiyonların keşfedileceğini ifade etti. Başkan Sekmen, şunları kaydetti. “Erzurum’da kayak sporunu sevdirmek ve sportif altyapıya katkıda bulunmak adına ücretsiz olarak düzenlenen bu projeyle şehrimizin geleceğine yatırım yapıyoruz. Kış Spor Okulları’nda bu sene 5 bin öğrenciye kayak eğitimi vereceğiz. Bir günde 360 yavrumuza, ilgili spor branşının teorik ve pratik bilgilerini aktarıyoruz. ‘Erzurum’da kayak yapmayan kalmasın’ diyerek son 2 yılda sporun bütün branşlarında adeta reform niteliğinde çalışmalara imza attık. Ulusal ve uluslararası organizasyonlarla Erzurum’u sporda marka haline getirmeyi amaçlıyoruz. EYOWF 2017’ye hazırlanan Erzurum’da ilerleyen yıllarda spor branşlarının altyapısına verdiğimiz önemle inşallah büyük sporcular yetiştireceğiz. Spora ve sporcuya sunduğumuz destekle inşallah Erzurum’a Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonları kazandıracağız.”