Palandöken Kayak merkezinde tilkilerin keyfi yerinde

Palandöken Kayak merkezinde tilkilerin keyfi yerinde :Kış aylarının çetin geçtiği Erzurum’da Palandöken Kayak merkezinde tilkilere de yer var. Hergün saat 5’te orada tilki görmek mümkün.. Saat 5 olur olmaz ziyaretçi tilkiler geliveriyorlar. Otelde kalanlar ise onlara ikramda bulunmadan edemiyor.. Ayrıntılar

Erzurum’da bildiğimiz gibi kış ayları çok sert geçiyor. Kış aylarının çetin geçtiği aylardan olan Aralık ayı da Tilkilere gün doğuruyor. Palandöken Kayak merkezi tıka basa dolu oluyor bu aylarda. Bunu fırsat bilen Tilkiler’de saat 5 olur olmaz otelin etrafında tur atmaya başlıyor. Bunu gören otel misafirleride tilkileri aç bırakmıyor. Pastatalarını çaylarını çorbalarını eksik etmiyorlar.

Kış aylarının çetin geçtiği Erzurum’da tilkiler Palandöken kayak merkezin saat 5 olduğunda çay ve pasta keyfi yapıyor.

İşte Palandöken dağından gelen güzel haberin ayrıntıları detayları. Bu tilkilerin uzun yıllardır bu oteller bölgesine gelip çay keyfi yaptığı belirtiliyor. Üç yıldan beri otelin ışıklarının yanmasının ardından ortaya çıkan ve kayakseverlerin verdiği bisküvi, pasta, simitleri yiyen tilkiler, karınlarını doyurduktan sonra yuvalarına dönüyor. Hayvanların ilk kez Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın ilk günü olan 27 Ocak 2011’de geldiklerini anımsatan Dedeman Oteli Genel Müdürü Mehmet Varol, “Dişiye Karamel ve erkeğe Hırçın adını verdiğimiz tilkiler, karanlık çöküp ışıklar yanınca otelin önüne geliyordu. Bizlerde onlara 5 çayında kurabiye veriyorduk. Şimdi anne ve babaları yok ama çocukları bu geleneği sürdürüyor. Müşterilerimiz de kafeteryada oturup tilkilerin beslenmesini merak ve heyecanla izliyor, fotoğraflarını çekiyor” dedi. Çok cana yakın ve dostane bir insan hayvan ilişkisi Erzurumun bu soğuk kayak merkezinde.